HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 7.
//
Gizella névnap

Turbán László nyerte el a Köbüki tehetséggondozó tanári ösztöndíjat

2023. december 22. 9:35
Veol.hu
Az országos tanulmányi versenyeken évek óta sikeresen szerepelnek az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységének diákjai. Közülük többen Turbán László tanár, az iskola intézményegységvezető-helyettesének a tanítványai.

 

Turbán László évek óta tanítja, készíti fel vizsgákra és szakmai versenyekre logisztikát, közlekedési ismereteket, gépészetet, mechatronikát tanuló diákjait  Fotó: Gyarmati LászlóIdén ősszel  a Kulturális és Innovációs Minisztérium nyílt pályázatot hirdetett, melynek célja olyan pedagógusok támogatása, akik magyarországi középfokú oktatásban tanítanak, és akiknek a tanítványai az elmúlt években meghatározott tanulmányi versenyeken országos 1–10. helyezést értek el. Ezt az ösztöndíjat nyerte el Turbán László, aki évek óta tanítja, készíti fel vizsgákra és szakmai versenyekre logisztikát, közlekedési ismereteket, gépészetet, mechatronikát tanuló diákjait. 

Eddigi pályafutása alatt az országos szakmai versenyeken két technikustanuló kapott kitűnő bizonyítványt az országos szakmai tanulmányi versenyen elért helyezésével, három szakmunkástanuló a Szakma Kiváló Tanulója versenyen szabadult fel. Az érettségire készülő 12. osztályos szakközépiskolások az érettségi szakmai tantárgyak versenyén értek el négyen is országos első, többen is dobogós helyezést. 

A tanár elnyerte 2022-ben a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége által alapított Év Oktatója díjat, mert abban az évben ért el második helyezést diákja, Orbán Emese, aki az Év Tanulója díjat kapta az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen logisztikai technikus kategóriában. Az előző tanévben pedig Alapi Dániel  szerepelt jól, a tizenkilencedik helyen végzett 12. osztályosként az ágazati és ágazaton belüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyének országos döntőjén közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretekből. Orbán Emese azóta befejezte középiskolai tanulmányait, megszerzett tudását már a munkaerőpiacon kamatoztatja, Dániel pedig, osztálytársaival együtt idén próbál Emese nyomdokaiba lépni.

Tisler Anna

További cikkek

Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Ötven diák kezdte meg az írásbeli érettségi vizsgát az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységében hétfőn reggel.
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Két osztály 32 fiútanulója vett búcsút középiskolai tanulmányai helyszínétől május 3-án. Az Ajkai Gimnázium Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegysége a 2023–2024-es tanévben nyolc hegesztőt, nyolc villanyszerelőt, hat ácsot, öt kőművest és öt asztalost bocsát ki.
Majális a Városligetben
Majális a Városligetben
Új helyszínen, a Városligetben, a Csónakázó-tó melletti téren zajlott a május elsejei programok nagy része Ajkán.
Sikert aratott az Ovimuzsika Badacsonytomajon
Sikert aratott az Ovimuzsika Badacsonytomajon
Nagy sikert aratott a gyerekek körében a minapi Ovimuzsika, ahol a gyerekek zenével, énekkel, hangszerekkel találkozhattak közvetlenül, s nemcsak szemlélői, de részesei is lehettek a programnak.
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.