HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 4.
//
Mónika névnap

Az ajkai kórházban járt a friss magyar sakkbajnok

2023. december 29. 18:35
Veol.hu
Az Ajkai Magyar Imre Kórházba látogatott az adventi időszak végén Gaál Zsóka sakkozó.

Gaál Zsóka gyümölcsöt vitt az ajkai kórház betegeinek Forrás: Facebook/Gaál ZsókaGaál Zsóka, aki nemrég felnőtt női magyar bajnok lett, az intézmény negyedik adventi gyertyagyújtó ünnepségén vett részt.

- Felemelő érzés volt hallgatni a verset, dalokat. Igazán meghitt pillanatoknak lehettem részese. Apa felajánlásával a kórház betegeinek ajándékoztam gyümölcsöket, amit dr. Nagy Zoltán főigazgató úrral adtam át. Szívmelengető érzés volt látni az idős emberek arcán a boldog mosolyt! Köszönöm a meghívást! - írta hivatalos Facebook-oldalán Gaál Zsóka. A 16 éves kiválóság mozgalmas és eredményes esztendőt tudhat maga mögött, amit az is bizonyít, hogy a Magyar Sakkszövetség az év női sportolójának választotta. 

Horváth Gábor

További cikkek

Majális a Városligetben
Majális a Városligetben
Új helyszínen, a Városligetben, a Csónakázó-tó melletti téren zajlott a május elsejei programok nagy része Ajkán.
Az első magyarok a Balatonnál
Az első magyarok a Balatonnál
A Tapolcai Értékmegőrző Egyesület Tapolcai történelmi délutánok 2024 programsorozata legutóbbi előadásán Hangodi László történész a Balatonnál letelepedő első magyarokról szólt.
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.
Kamarazenei találkozó arany minősítéssel
Kamarazenei találkozó arany minősítéssel
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola-AMI két kamaracsoporttal képviseltette magát a Balatonalmádi Kamarazenei Találkozón, amelyet a Pannónia Kulturális Központban rendezett a Balatonalmádi Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola a napokban.
A bor és a Szent György-hegy nagy ünnepe
A bor és a Szent György-hegy nagy ünnepe
A Szent György-hegy, a szőlő és bor ünnepéről szólt április utolsó hete, ami hagyományosan a zenés felvonulással zárult.