HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 2.
//
Zsigmond névnap

Kedves gyermekrajzok a sümegi templom falán

2024. január 14. 22:05
Veol.hu
Az év végi jótékony célú rendezvény része volt a Légy te advent fényfestője! elnevezésű gyermekrajzpályázat, amelyre 72 pályamunka érkezett több településről, Sümeg mellett Gógánfáról, Csabrendekről, Zalaszántóról, Nyirádról, Sümegcsehiről és a Fejér vármegyei Mezőfalváról.

Hetvenkettő gyermekrajz érkezett a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által kiírt gyermekrajzpályázatra, amelyet több százan láthattak az adventi forgatagon fényfestés formájában Fotó: a szervezőkHetvenkettő gyermekrajz érkezett a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által kiírt gyermekrajzpályázatra, amelyet több százan láthattak az adventi forgatagon fényfestés formájában Fotó: a szervezők

Erről a szervező Kisfaludy Sándor Művelődési Központ igazgatója, Oszkai Réka tájékoztatta lapunkat. Mint elmondta, ezzel összefüggő pályázatuk a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részét képezte. A beérkezett alkotásokat a plébániatemplom oldalán, fényfestés formájában tekinthették a rendezvény résztvevői, s a legjobbakat ezúttal is díjazták.

Az alsó tagozatosok között Fleisz Rebeka (Gógánfa), Iker Anna Mónika (Sümeg), Kalló Roxána (Gógánfa), Hegedűs Péter (Sümeg) és Magda Vajk (Sümeg) munkáját értékelte legjobbnak a zsűri. A felső tagozatosok között Freili Nóra (Sümeg), Merse Botond (Monostorapáti), Ruska Rebeka Fanni (Csabrendek) és Réfi Hanna (Csabrendek) alkotását díjazták. 

Szijártó János