HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 2.
//
Zsigmond névnap

Az ajkai Faragó Luca Olaszország után Szöulban versenyez

2024. január 17. 23:11
Veol.hu
Bronzéremmel tért haza Faragó Luca, az Ajkai Óriások Jégkorong SE sportolója az olaszországi Egna városában megrendezett A divízió I/A világbajnokságról szombaton; vasárnap ismét csomagolt, ugyanis hétfőn már utazott is tovább Szöulba, az ifjúsági téli olimpiára.

Faragó Luca legújabb érmével, amely ezúttal egy világbajnoki bronz Fotó: Ajkai Óriások JSEFaragó Luca legújabb érmével, amely ezúttal egy világbajnoki bronz Fotó: Ajkai Óriások JSE

Luca érdemeit növeli, hogy mindössze 14 esztendősen a 18 évesek nemzeti válogatott keretének tagja. Január második hetében a magyar 20 fős női jégkorong-válogatott bronzéremmel tért haza Olaszországból.

A lányok egy hét alatt öt mérkőzést játszottak. A házigazda olaszok, valamint a japánok ellen veszítettek, majd erőre kaptak, Ausztria, Dánia és Franciaország ellen már győztek. Luca kérdésünkre elmondta, hogy egyik edzője édesapja, Faragó Gyula, a másik Láday András. A Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda nyolcadikos tanulója többször meghívót kapott a női válogatott összetartásaira. Egyedüli Veszprém vármegyeiként került a 20 fős keretbe. Luca a Bánki Donát Szakközépiskola és Gimnázium sportosztályába jelentkezik. Felnőttként is sporttal szeretne foglalkozni, jégkorongedző vagy sportpszichológus szeretne lenni.

Szöulban Mexikó, Törökország, Olaszország, Kína, Ausztrália, Hollandia és a házigazda Dél-Korea csapatával mérkőznek meg. Szeretnének éremmel hazatérni, a szakemberek szerint erre van esélye a válogatottnak.

Tisler Anna

További cikkek

Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.
Óvodakerti szakemberek tanácskoztak Ajkán
Óvodakerti szakemberek tanácskoztak Ajkán
Az Iskolakertekért Alapítvány kétnapos továbbképzésének adott otthont az Ajka Városi Óvoda április 26-27-én. A képzésen az Országos iskolakert-fejlesztési programban nyertes 25 óvoda képviselője vett részt az ország minden részéről.
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótány maradványait találták meg egy borostyánkőben Ajka környékén, magyar és szlovák kutatók együtt határozták meg az ízeltlábú zárványt.
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.