HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 27.
//
Zita névnap

Harmadik hely mindkét kategóriában

2024. január 24. 9:23
Veol.hu
A Batsányi János Gimnázium Tapolcai Aranylábúak fantázia nevű csapata harmadik helyezést ért el Az Aranycsapat és a magyar futball története című vetélkedőn.

A tapolcai gimnazisták csoportja felkészítőjükkel  Fotó: iskolaA Magyar Futballmúlt Kegyeleti Társaság és az Aranycsapat Testület az Évszázad mérkőzésének 70. évfordulója emlékére hirdette meg Az Aranycsapat és a magyar futball története című vetélkedőt három fős csapatok részére még tavaly novemberben – tudtuk meg Tarnóczai Géza felkészítő tanártól.

 A tapolcai gimnáziumból a Tapolcai Aranylábúak fantázia nevű csapat nevezett, melynek tagjai Kötéljártó Áron József, Juhász Gábor és Szabó Nimród 11. B osztályos tanulók voltak. A verseny elődöntője során a magyar labdarúgás történetével kapcsolatos 140 kérdésre kellett megadniuk a választ, és az 50 nevezett csapat közül csak a legjobbak kaptak meghívást a döntőre. A lelkiismeretes kutatómunkának hála, a batsányis fiúknak ezt sikerült elérniük. A vetélkedő döntőjén, január 19-én, az MLSZ megalakulásának 123. évfordulóján a hidegkuti Nándor Stadionban folytatódott a verseny. A zsűriben az Aranycsapat tagjainak leszármazottjai és ismert sporttörténészek foglaltak helyet, például Dénes Tamás, akinek eddig 85 labdarúgással kapcsolatos könyve jelent meg. A verseny mottóját szem előtt tartva készültek a megmérettetésre a tapolcai diákok. Eszerint a sport története és benne a futball históriája a kultúrtörténet része. A Tapolcai Aranylábúak a nívós versenyen a harmadik helyezést érték el, oklevelet, sportkönyveket és klub ajándéktárgyakat kaptak jutalmul, valamint a szervezők ígéretet tettek arra, hogy a tavasz folyamán az MTK egyik hazai mérkőzését a stadion VIP-páholyából tekinthetik meg.

A versenyt diák és felnőtt kategóriában hirdették. A felnőtt kategóriába benevezett a diákok felkészítő tanára Tarnóczai Géza öccsével, Tarnóczai Gergővel, illetve Kotyka Balázzsal.  Mágikus Magyarok csapatnévvel indultak és ők szintén a harmadik helyezést érték el.

Tóth B. Zsuzsa