HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 24.
//
György névnap

Küzdelmes mérkőzésen győzött Ajka

2022. február 25. 14:42
ajkaiszo.hu
Az FC Ajka felnőtt labdarúgó csapata a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában a tavaszt remekül kezdő Pécsi MFC együttesét fogadta a Városi Sportcentrumban. A múlt szezonban mindkét fél a várakozást felülmúlva végzett a tabella felső részében.

A Baranya megyei csapat a 4., az ajkai alakulat pedig az 5. helyen zárta a pontvadászatot. Így jogosan várhattak a kilátogató szurkolók egy pikáns összecsapásra.

A találkozó első komolyabb helyzetére 18 percet kellett várni, ekkor egy jobb oldali beadás után Rácz emelkedett a legmagasabbra, és fejelte a labdát kapura. Szerencséje nem volt a pécsi játékosnak, ugyanis a játékszer a kapufát érintve hagyta el a játékteret. A 20. percben a hazaiak előtt is adódott egy nagy lehetőség, azonban Vizler nem tudta irányítani a labdát, és az elszállt a kapu felett a fejese. A 27. percben Nikitscher próbálkozott 20 méterről, de Horváth Dániel hatalmasat védett jó reflexszel.

Forrás:fcajka.huForrás:fcajka.hu

A 37. percben megtört a jég.Szarka készítette le lövésre a labdát, az érkező Gaál Bálint pedig hajszálpontosan vette célba Helesfay kapujának bal alsó sarkát, 1-0. A kapott gól hatására ismét a letámadós futballt akarta erőltetni a Pécs, azonban jól állta a sarat a zöld-fehér együttes.

A második játékrész elején, a vendégek veszélyeztettek, azonban a hazaiak mellett volt a szerencse. Az 52. percben Helesfay védte Gaál Bálint próbálkozását. Bő tíz perccel később Szarka került ordítóan nagy helyzetbe, azonban nem sikerült élnie vele. A 75. percben Rácz fejelt, de a játékszer elkerülte az ajkai kaput. A 85. percben bebiztosíthatta volna a három pontot az Ajka. Csizmadia próbálta meg Helesfay fölött átívelni a labdát, azonban emelése centikkel célt tévesztett. A hajrában a hazai gárda akarta jobban a győzelmet, újabb gól már nem született.

FC Ajka – Pécsi MFC 1-0.

hirhid.hu

További cikkek

Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyásokba ültetnek az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegységébe járó kisgyermekek. Az óvoda összes telephelyén, így a Patakpartiban is évek óta nagy sikerrel folytatják az óvodakerti tevékenységet.
A nehézségek is tanítanak bennünket
A nehézségek is tanítanak bennünket
Az ajkarendeki költő, Németh Róbert töltötte meg zsúfolásig a Regenbogen Művelődési Ház színháztermét a magyar költészet napja alkalmából tartott esten.