HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 7.
//
Gizella névnap

Látogatás a badacsonytomaji Tátikában a közösségépítés jegyében

2024. január 27. 8:29
Veol.hu
Közel száz kisiskolást láttak vendégül a felújított Tátika épületében a havonta megrendezendő "Ismerjük meg egymást!" program részeként, amelyet Badacsonytomaj intézményei és civil szervezetei közösen indítottak útjára.

A gyerekek szemmel láthatóan nagyon élvezték a megújult Tátika meglátogatását, ahol az élmény mellett még ajándékot is kaptak  Fotó: a szervezőkA pedagógusok kíséretében érkezett diákokat házigazdaként Krisztin N. László polgármester fogadta, majd Török Zoltán alpolgármester mutatta be nekik az épületet és beszélt a Tátika múltjáról, jelenéről, jövőjéről. A gyerekek megismerhették az épület megszépült környezetét, birtokba vették a szintén megújult játszóteret, hallhatták Lányi Antal pilóta történetét, majd gyerekpezsgős koccintással kísért meglepetés-tízórai fogadta őket a Muskátli étterem felajánlása nyomán. Végül az izgalmas kvízjáték és a kötetlen beszélgetés után minden résztvevő ajándék hűtőmágnest kapott a kulturális intézmény és az önkormányzat jóvoltából, valamint a Tourinform irodának köszönhetően a gyerkőcök ajándék társasjátékkal távozhattak. 

Szijártó János

További cikkek

Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Ötven diák kezdte meg az írásbeli érettségi vizsgát az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységében hétfőn reggel.
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Badacsonytomajon "Tomaj lakomáját" a hétvégén, s ezzel együtt átadták a megújult, megszépült Fő utcát.
Gondot okoz a parkolás Tapolcán
Gondot okoz a parkolás Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint a parkolás egyre nagyobb gondot okoz Tapolcán.
Nem emeli a lakbéreket az önkormányzat
Nem emeli a lakbéreket az önkormányzat
Több napirendet is tárgyalt a sümegi képviselő-testület a legutóbbi ülésén, így döntöttek a lakbérek befagyasztásáról, foglalkoztak a közvilágítás korszerűsítésével és a András Ferenc filmrendező halála kapcsán is elfogadtak egy határozatot.
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Két osztály 32 fiútanulója vett búcsút középiskolai tanulmányai helyszínétől május 3-án. Az Ajkai Gimnázium Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegysége a 2023–2024-es tanévben nyolc hegesztőt, nyolc villanyszerelőt, hat ácsot, öt kőművest és öt asztalost bocsát ki.