HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

Tuzson Bence miniszter nyitotta meg a jogászbált Sümegen

2024. február 5. 8:42
Veol.hu
Olyan szervezetünk van nekünk, jogászoknak, mely képes összekapcsolni egymással a hivatásrendeket, illetve korosztályokat, hangsúlyozta Tuzson Bence igazságügyi miniszter megnyitójában Sümegen, a Hotel Kapitány zsúfolásig megtelt Királyok termében, február 3-án, szombat este.

A színvonalas bált a a Hotel Kapitány zsúfolásig megtelt Királyok termében szervezték  Fotó: Gyarmati László / NaplóMár 11. alkalommal rendezte meg a Magyar Jogász Egylet (MJE) Zala, Veszprém, és Vas vármegyei szervezete a Dunántúli jogászbált, ahol 300 vendéggel kitűnő hangulat és telt ház volt. Tuzson Bence miniszter örömmel szólt arról, hogy miniszterként ezen a bálon vesz részt először, mely tudomása szerint a jogászok körében a legjobb bál, ezért a szervezőknek külön gratulált. − Olyan szervezetünk van nekünk, jogászoknak, mely képes összekapcsolni egymással a hivatásrendeket, illetve korosztályokat.

A miniszter szerint utóbbinak az eltérő kommunikációs szokások miatt különösen nagy jelentősége van. Az idősebb jogászok feladata, hogy a szakterületet érintő hagyományt, a tudást, tapasztalatot, a jogalkalmazás módszerét átadják a fiataloknak, hangsúlyozta, majd köszönettel szólt a Papp család munkájáról, arról, hogy a vár felkerült Magyarország turisztikai térképére. Ügyvédként a 2000-es évek elején már járt ebben a szállodában, ahol azóta hatalmas előrelépés történt. A miniszter méltatta a város fejlődését is, kiemelve a Püspöki Palotát. 

− Idén is telt házzal rendezzük meg a bált, mely rendkívül örvendetes. Azt jelzi, a rendezvény iránt töretlen az érdeklődés, vélekedett Kovácsfiné Nagy Judit, az MJE Veszprém vármegyei szervezetének elnöke. − Nagy megtiszteltetés családunk számára, hogy több mint tíz éve adhatunk helyszínt e rendkívül rangos eseménynek, a Dunántúli jogászbálnak, mely számunkra a báli szezon megkoronázása, fogalmazott Böjte Éva szállodaigazgató.

A vendégeket köszöntötte Spitz János, az MJE Vas és Szabó Ernő Csaba, az MJE Zala vármegyei szervezetének elnöke is. Szóltak a bál jelentőségéről, mely ragyogó helyszínen, kitűnő közösségben kikapcsolódási lehetőséget ad a vendégeknek, akik pénteken történelmi lovasbemutatón, középkori vacsorán is részt vehettek.

Az esten Rácz Nikolett, a Magyar Állami Operaház énekkarának énekese egy gyönyörű dallal, majd Lekszikov Csaba vezetésével standard és latin-amerikai táncokkal ajándékozta meg a közönséget az Eraklin Táncklub Egyesület. A kitűnő báli hangulatról ragyogó gasztronómiai kínálat, valamint Gönczi Gábor és a Smile Rock Circus is gondoskodott. 

Kovács Erika