HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 29.
//
Péter névnap

Fantasztikus győzelemnek örülhetnek az ajkaiak

2024. február 12. 1:40
Veol.hu
A feljutásra esélyes Szeged otthonába látogatott az FC Ajka csapata a labdarúgó NB II 20. fordulójában. Schindler Szabolcs tanítványai az első perctől jobban akarták a győzelmet, és végül két góllal nyertek.

Fotó: Gyarmati László/archívFotó: Gyarmati László/archív

Szeged-Csanád GA–FC Ajka 0–2 (0–1)
Szeged, 1200 néző. V.:Zierkelbach.
Szeged: Molnár-Farkas – Gera N. (Papp Á., 65.), Szilágyi Z., Tóth B., Kővári (Magyar Zs., 81.) – Zuigéber, Haris, Márkvárt, Óvári (Nagy R., 71.) – Bíró B. (Nyári, a szünetben), Klausz M. (Borvető, a szünetben). Edző: Alekszandar Sztevanovics
Ajka: Szabados – Tóth G., Jagodics, Tar, Csemer – Fiáth (Babos, 84.), Csizmadia, Tajthy (Kenderes, 84.) – Zsolnai (Pantovics, 68.), Nagy M. (Szarka, 54.), Borsos F. (Sejben V., 68.). Edző: Schindler Szabolcs

Az Ajka így nagy lépést tett előre a bennmaradásért, a Szeged pedig 13 veretlen mérkőzés után kapott ki újra az idei szezonban.

Alekszandar Sztevanovics: – Sajnos elveszítettük ezt a meccset, elnézést kérek a szurkolóinktól, hogy ez megtörtént. A mai nap nem a mi napunk volt. Tudtuk, hogy egyszer eljön ez a pillanat, de be kell vallani, nem érdemeltünk győzelmet, a jobb csapat nyert. A helyzeteinket kihagytuk, az ellenfélt pedig megbüntette az Ajka.

Schindler Szabolcs: – Nagyon nehéz meccs volt egy kiváló csapat ellen, amelyet alaposan feltérképeztünk. Nagyon jól sikerült a felkészülésünk az ellenfélre, kihasználtuk az adódó lehetőségeinket, és ami fontos, a téli munka után sokkal jobb állapotban vagyunk mind fizikálisan, mind mentálisan. Szegeden nyerni hatalmas bravúr. 

Balogh Dávid

További cikkek

Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótány maradványait találták meg egy borostyánkőben Ajka környékén, magyar és szlovák kutatók együtt határozták meg az ízeltlábú zárványt.
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyásokba ültetnek az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegységébe járó kisgyermekek. Az óvoda összes telephelyén, így a Patakpartiban is évek óta nagy sikerrel folytatják az óvodakerti tevékenységet.