HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 28.
//
Valéria névnap

Abigél - Elsöprő siker, vastaps Sümegen

2024. február 24. 8:32
Veol.hu
Nagy sikerrel mutatta be az Abigél című musicalt a Tapolcai Musical Színpad Halápiné Kálmán Katalin rendezésében a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban. Abigél Sümegen is hódított, a vastaps nem maradt el

A Tapolcai Musical Színpad Immár több alkalommal mutatta az Abigél című musicalt  Fotó: Szijártó JánosMagával ragadó produkciót hozott szombaton este az Abigél Sümegen a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban, ahol szívhez szóló, elgondolkodtató pillanatokat sodró lendületű jelenetek váltották a színpadon, remek előadói munkával és kiváló énekes teljesítményekkel. Már korábban több helyen bemutatták a darabot, tavaly például Tapolcán is vastapsot hozott az előadás.

A Tapolcai Musical Színpad produkciójában főszerepet játszó, korábban X-Faktor-döntős Tóth Kiara nem csak énekhangjával, hanem színpadi jelenlétével, színészi játékával is bizonyította tehetségét. Meggyőzően alakította az édesapjáért aggódó, felnőttként viselkedő Vitay Georgina mellett az álmodozó, naiv kamaszlány karakterét. 

Abigél a  sümegi közönséget is meghódította

A történet szerint Szabó Magda regényének főhőse, Vitay Georgina 1943-ban elbúcsúzik otthonától és mindazoktól, akiket szeret, mert tábornok édesapja beadja a híres árkodi intézetbe, hogy így óvja meg lánya életét. A gimnazistát az ország legelzártabb intézménye, a bentlakásos Matulába fogadja, a maga szigorú szabályaival, ami már eleve nem várt megpróbáltatások elé állítja a lányt a második világháború vészterhes éveiben.

A Tapolcai Musical Színpad minden tagja mély átéléssel és odaadással alakította szerepét, amit a közönség a 140 perces darab végén szűnni nem akaró vastapssal jutalmazott. 

Szijártó János