HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 27.
//
Zita névnap

Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért

2024. február 24. 8:23
Veol.hu
Jelöltállítás ülést követő sajtótájékoztatóján mutatta be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, Fülöp Zoltánt.

Fülöp Zoltán mindig biztos és kiszámítható pontja volt az ajkai politikai életnek, figyelmébe ajánlhatjuk az ajkai polgároknak párthovatartozástól függetlenül – mondta Navracsics Tibor miniszter a sajtótájékoztatón  Fotó: Tóth B. Zsuzsa / NaplóAmint azt a miniszter elmondta, a június kilencedikén tartandó helyhatósági választáson Ajkán is lehetőségük lesz a polgároknak új polgármestert és képviselő-testületet választani, vagy megerősíteni a régieket pozíciójukban.

− A Fidesz-KDNP is arra készül, hogy harcba szálljon a választók bizalmáért. Szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni, valljuk, hogy a városi politika nem kell, hogy az országos politika függvénye legyen.  Célunk, hogy Ajka sikeres, magas fejlődési ívet felmutató város legyen, amely méltó hagyományaihoz és a társadalomban elfoglalt helyéhez. Mivel úgy gondoljuk, hogy az önkormányzati választásnak nem ideológiai és pártpolitikai célokról kell szólnia, olyan képviselő és polgármester jelölteket választottunk, akik már egyéb, politikán kívüli tevékenységükkel bizonyították, hogy érdemesek a közösség bizalmára. Kezdve a polgármester jelölttel, akinek munkássága három évtizede összeforrt az Ajka demokratikus átmenet utáni önkormányzati munkájával és helyi politikájával. Mindig biztos és kiszámítható pontja volt az ajkai politikai életnek, figyelembe ajánlhatjuk az ajkai polgároknak párthovatartozástól függetlenül – mondta a miniszter.

Fülöp Zoltán úgy fogalmazott, hogy célja, hogy a város a fejlődés útján maradva minden létező lehetőséget kihasználva fejlődjön, hiszen megérdemli azt és szüksége van a támogatásokra, a munkahelyek teremtésére, megtartására.

− Nehéz időszakot élünk, de nem szabad elfelejtenünk, hogy az ország számára június kilencedikén az Európa Parlamenti választások eredménye is rendkívül fontos. Nem mindegy, hogy a következő ciklusban milyen módon kell küzdenünk azért, hogy megkaphassuk, ami nekünk jár, mennyire lesz könnyű a nekünk szánt támogatások ide hozatala, mit tudunk tenni a migráció ellen, és azért, hogy a háborúnak mielőbb vége legyen és a hazánkban és Európában élő embereket biztonságban tudhassuk – mondta a polgármester jelölt és figyelembe ajánlotta a tíz választókörzet jelöltjeit. Sorrendben Rieder Andrást ,Halász Orsolyát, Szélessyné Pfening Zsuzsannát, Szélessy Balázst, Nagy Noémit, Szinesi Andrást, Baráth Gábort, Szaniszló Editet, saját személyét, valamint Puskás Károlyt. 

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek