HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 27.
//
Zita névnap

Fakutya a mozgássérült látogatóknak

2024. február 25. 9:52
Veol.hu
Második alkalommal adott otthont az Ajkai Jégcsarnok a Magyar parasport napja rendezvénysorozatának február 22-én. A programon vették birtokba azt a két fakutyát, amelyet a közönségkorcsolyán díjmentesen használhatnak a mozgássérült vendégek, akik a létesítményt is ingyenesen látogathatják.

A program egyik célja az volt, hogy az egészségesek is megtapasztalják: sérültként is lehet sportolni, teljes életet élni  Fotó: Gyarmati LászlóA program egyik célja az volt, hogy az egészségesek is megtapasztalják: sérültként is lehet sportolni, teljes életet élni Fotó: Gyarmati LászlóA Molnár Gábor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény által szervezett rendezvényre az óvodás, az általános és a középiskolás korosztályt is meghívták. Az ajkai intézményeken kívül Devecserből és Kertáról is érkeztek résztvevők, akik az Ajkai Óriások Jégkorong SE sportolói segítségével többféle mozgásformát próbálhattak ki.

Volt korcsolyázás, fakutyázás, csörgőlabda, petanque, darts bekötött szemmel, valamint Tóth Milán beszélt a csoportoknak arról, hogy milyen vakvezető kutyával közlekedni. Nagyné Balassa Szilvia igazgatóhelyettes kérdésünkre elmondta, a céljuk az volt, hogy új sportágakkal ismertessék meg az érdeklődőket, élményt nyújtsanak, és az épek megtapasztalják, hogy sérültként is lehet sportolni, teljes életet élni.

Tisler Anna