HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 9.
//
Gergely névnap

Továbbra is népszerű a művészeti oktatás

2024. március 20. 8:34
Veol.hu
Az idei tanévben mintegy félszáz tanuló vesz részt a badacsonytomaji Tatay Általános Általános Iskolából a SZÍN-VONAL Művészeti Iskola művészetoktatásában.

Mintegy félszáz tanuló vesz részt a badacsonytomaji Tatay Általános Általános Iskolából a SZÍN-VONAL Művészeti Iskola művészetoktatásában, tudásukat, alkotásaikat kiállításon mutatták be Forrás: Tatay Általános Általános IskolaEnnek megfelelően a képző és tárgyalkotó területet választó tanulóknak az idei évben a szülői értekezletek időpontjához igazodva már több kiállításuk is volt - derült ki az intézményi tájékoztatóból. Mint megtudtuk, először az elsős és második osztályosok mutatták be közös játékos alkotásaikat. A művészetoktatást befogadó általános iskola az alsó tagozatos szülők számára szervezett nyílt napjára nagyszabású kiállítással készült, bemutatva a vizualitás eszközeivel kifejezett alkotásokon  keresztül a gyermekek lelki világát, személyiségét. A felső tagozatosok nyílt napjára szervezet tárlat pedig azt mutatta meg, hogy milyen magas szintre lehet emelni rendszeres és kitartó munkával a képi kifejező készséget. Ebben a hónapban a leendő elsősök számára is nyílt kiállítás. 

A szép eredményekről is kaptunk tájékoztatást. A Kárpáti János Iskola (Gyenesdiás) minden év márciusában megrendezi a több vármegyére kiterjedő Gergely napi művészeti fesztivált. Folytatva a hagyományokat az idén is a SZÍN-VONAL Alapfokú Művészeti Iskola hozta el a képző- és iparművészeti kategóriában a legtöbb helyezést. Az intézmény badacsonytomaji feladatellátási helyéről a tárgyalkotó kategóriában az ötödik osztályosok csoportja (Baumann Hanna, Baumann Luca, Nagy Kónya Luca, Tiszta Flóra) kiemelt arany minősítésben részesült. A kisebbek közül Orbán Szabó Kata második, Bondarcsuk Lisa harmadik helyezést ért el. A néptánc csoport arany és ezüst minősítésben részesült.

Szijártó János

További cikkek

Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Ötven diák kezdte meg az írásbeli érettségi vizsgát az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységében hétfőn reggel.
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Badacsonytomajon "Tomaj lakomáját" a hétvégén, s ezzel együtt átadták a megújult, megszépült Fő utcát.
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Két osztály 32 fiútanulója vett búcsút középiskolai tanulmányai helyszínétől május 3-án. Az Ajkai Gimnázium Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegysége a 2023–2024-es tanévben nyolc hegesztőt, nyolc villanyszerelőt, hat ácsot, öt kőművest és öt asztalost bocsát ki.
Sikert aratott az Ovimuzsika Badacsonytomajon
Sikert aratott az Ovimuzsika Badacsonytomajon
Nagy sikert aratott a gyerekek körében a minapi Ovimuzsika, ahol a gyerekek zenével, énekkel, hangszerekkel találkozhattak közvetlenül, s nemcsak szemlélői, de részesei is lehettek a programnak.
A bor és a Szent György-hegy nagy ünnepe
A bor és a Szent György-hegy nagy ünnepe
A Szent György-hegy, a szőlő és bor ünnepéről szólt április utolsó hete, ami hagyományosan a zenés felvonulással zárult.