HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 27.
//
Zita névnap

Két nívós hangverseny, olvasópályázattal

2024. március 24. 19:35
Veol.hu
Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola, ugyanis az idei zenei napok részeként két hangversenyt rendeztek és kihirdették az olvasópályázat eredményeit.

Pénteken a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola mostani tanulói csillogtatták meg tudásukat. A felvételen Nagy Réka Napsugár fuvolázik  Fotó: Szíjártó JánosHétfőn a volt növendékek mutatták be tudásukat a zeneiskola hangversenytermében, majd pénteken a mostani tanulók csillogtatták meg tudásukat a szép számú érdeklődő örömére. Fellépett Király Erik (furulya), Tóth Hunor Ábel (trombita), Katona Zsófia (gitár), Farkas Mihály (gitár), Nagy Réka Napsugár (fuvola), Lakatosné Horváth Krisztina (hegedű), Tóthné Kovács Katalin (hegedű), Király Alex (fuvola és cselló), Gadó Sára (nagybőgő), Nyári Annabella (fuvola), Pfluger Nóra (fuvola), Király Lajos (fuvola), Henn Bálint (trombita), Tóth Kristóf Szabolcs (harsona), Takács Zoltán (harsona), Haga Kálmán (harsona), Moór Dóra (fuvola), Csák Regina (fuvola), Zavaczkiné Fehér Éva (fuvola), és Fazekas Ádám (ütőhangszerek). A zongorakíséretet Király Emőke Mária, Egyedné Somogyi Hajnalka és Takácsné Németh Magdolna biztosította.

A pénteki koncerten Péni Béla igazgató mondott köszöntőt, majd átadta az idei olvasópályázat helyezettjeinek a megérdemelt díjakat. Az óvodások és kisiskolások között Ambrus Zalán lett az első helyezett, a második helyet Borsai Ábel és Nyári Luca, a harmadikat Gábor Vince szerezte meg. Az alsósok között három első helyezettet hirdettek ki, így Ágh Rebeka, Gárdonyi Anna és Katona Zsófia fogadhatta az igazgatói gratulációt, a második díjat Gárdonyi Szilveszter, Kozma-Bognár Sára és Kurkó Enikő, a harmadikat Bugyik Maja Sofia vehette át. A felsősök mezőnyében Horváth Gréta végzett az élen, Szabó Ákos a második, Gárdonyi Emma a harmadik helyet szerezte meg. Különdíjat kapott az olvasópályázat legfiatalabb résztvevője, Mayer Lili, a legszebb rajz gazdája, Gárdonyi Szilveszter, valamint a két felnőtt induló, Lakatosné Horváth Krisztina és Puska Mariann. A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola könyvtára által meghirdetett olvasópályázat feladatai Szőnyi Erzsébet születésének századik, Bárdos Lajos születésének 125., Egressy Béni születésének 210., Franz Joseph Haydn halálának 215. és Frederic Chopin halálának 175. évfordulójához kapcsolódtak, illetve a zeneiskola múltjáról, jelenéről és alapítója, Borsányi Gábor születésének századik évfordulójáról is megemlékeztek.

Szijártó János