HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 30.
//
Katalin, Kitti névnap

Közösségi ünnepvárás húsvét előtt

2024. március 30. 18:18
Veol.hu
Jókedv, ajándék, vendéglátás és műsor várt mindenkit a Bányásztelepen és az Óvárosban megtartott közösségi húsvéti programon a nagyhét elején. Mindkettőt Dorner László alpolgármester, az Óváros és a Bányásztelep önkormányzati képviselője és barátai szervezték. A Bányásztelepen kedden a Liliom parkban az idén először tartották meg a programot, a lakók kérésére. Az alpolgármester köszöntötte a részvevőket és megköszönte a támogatóknak a segítséget.

Marton Lívia, a Zöldikék óvoda vezetője elmondta, hogy mindannyian örültek a felkérésnek, hogy több száz érdeklődő előtt mutathatják be tudásukat a Táltos Tehetségműhelybe járó óvodások. Megtudtuk, a gyermekeket Marton Lívia és Erdősi-Török Dóra, az angolosokat Székely-Krózser Judit készítette fel.  Fotó: Gyarmati László/Napló

Az Óvárosban a Frankel Leó utcában szerdán volt az ünnep, ahol  Balatinczné Németh Mónika a Vízikék óvoda vezetője osztotta meg a résztvevőkkel húsvéti ünnepkörről szóló gondolatait. Ezt követően az óvodások mutatták be műsorukat Krützner Márta és Borosné Lampért Zsuzsanna óvodapedagógus vezetésével, majd az Ajka-Padragkút Táncegyüttes előadása következett Ramasz László vezetésével, nem maradt el a közönség megtáncoltatása sem. Mindkét rendezvényen köszöntötte a megjelenteket Schwartz Béla polgármester. A több száz résztvevőt mindkét napon számos program és vendéglátás várta.

Az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület tagjai a tojáslövészetet biztosították, az Ozorai házaspár kézműves-foglalkozásán a gyerekek rajzolhattak, színezhettek, főtt tojást festhettek, amit haza is vihettek. A résztvevőknek a nap folyamán sört, bort és málnaszörpöt kínáltak, valamint főtt sonkát kaláccsal és mustárral. A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó házi süteményeket a Bányásztelepen Gieber Istvánné, Petőházi Andrásné, Marczona Ferencné, Vágner Béláné, Varga Károlyné, Markó Lászlóné, Nagy Lajosné, Horváth Jánosné készítette és ajánlotta fel.Jókedv, ajándék, vendéglátás és műsor várt mindenkit a Bányásztelepen és az Óvárosban Fotó: Gyarmati László/Napló

Az Óvárosban a Soós Ferencné vezette Üveges nyugdíjas klub tagjai kínálták a házi készítésű süteményeket. Dornerné Edit csokitojással és -nyúllal kínálta a gyermekeket. Mindkét napon felállították  a légvárat, Horváth Csaba lufibohóc nyuszit formázó lufik százait készítette, felesége, Anita arcfestéssel örvendeztette meg a gyerekeket. Mindenért a fizetség egy mosoly volt.

Tisler Anna