HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 4.
//
Mónika névnap

Főleg gyerekek álltak rajthoz az I. Trappolós nyuszifutáson

2024. március 30. 18:25
Veol.hu
A Tapolcai Trappolók Sportegyesület az I. Trappolós nyuszifutásán az Új temetőnél 176 mozogni vágyó állt rajthoz, mindössze 28 volt a felnőttek száma.

Az első húsvéti trappolás is érdekelte a legfiatalabbakat, a képen a hat-nyolc évesek rajtja látható Fotó: Tóth B. Zsuzsa/NaplóA szervezők sem számítottak ekkora hazai és külföldi érdeklődésre, főként nem arra, hogy ennyi gyermek áll rajthoz. A jó hangulatú bemelegítést követően már a három-öt évesek kategóriájában is sokan indultak, néhányan szüleik kezét fogva még, sőt, olyan, még járni sem tudó apróság is akadt, akit a családtagok kosárban cipeltek végig a távon.

A hagyományteremtő szándékkal megrendezett nyílt nap keretében a húsvéti nyuszi futás különböző távjait választhatták az indulók, majd a szervezők vendégül láttak minden mozogni, sportolni vágyót. Hangsúlyozták: a lényeg, hogy minél többen mozogjanak, sportoljanak együtt húsvétkor is. A gyermek futókat különféle húsvéti meglepetésekkel is várták, népszerű volt például az arcfestés.

Az egyesület tagjai több éve sikerrel rendezik a Mikulás-futást a Malom-tó partján, ahol minden alkalommal sok gyerek is beáll a rajt mögé. Ezért úgy gondolták, hogy ha télen sok fiatalt sikerrel buzdítanak futásra, akkor tavasszal is hasonló sikert érhetnek el e korosztály körében.

Tóth B. Zsuzsa