HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 30.
//
Katalin, Kitti névnap

Tapolca megtelt

2024. április 2. 7:38
Veol.hu
A város szélére már szombaton reggel ki lehetett volna tenni a megtelt táblát, annyian keresték fel a helyi nevezetességeket.

A tojáspark felerősítette a város hírnevét, aki Tapolcán járt, nem hagyta ki az új nevezetességet Fotó: Tóth B. ZsuzsaA tojáspark felerősítette a város hírnevét, aki Tapolcán járt, nem hagyta ki az új nevezetességet Fotó: Tóth B. ZsuzsaDélelőtt még a bevásárlások és a nyuszifutás miatt kellett vadászni a parkolóhelyekre, délutánra pedig még több turista érkezett, hiszen a városnak néhány napra három nagy nevezetessége lett. A kellemes időben a Tapolcai-tavasbarlang és a Malom-tó mellett a Hősök terére, a tojásparkba is több százan ellátogattak megcsodálni a kétméteres óriás tojást, a tojásalagutat és a bicikliző nyulat. Már szombaton is telt ház volt a városban, különösen a tóparton Fotó: Tóth B. ZsuzsaMár szombaton is telt ház volt a városban, különösen a tóparton Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A tóparton telt ház volt a vendéglátóegységekben, de a város többi kávézója, fagyizója is szép forgalmat bonyolított le, a hirtelen jött 25 fokos melegben pedig sokan már az árnyékos helyeket keresték. Várhatóan nem lesznek kevesebben a következő két napon sem, ha ilyen jó marad az időjárás. 

Tóth B. Zsuzsa