HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 1.
//
Fülöp névnap

Megvan az első vöröskeresztes bázisóvoda Ajkán

2024. április 3. 7:30
Veol.hu
A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt bázisovi címét kapta meg az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegysége március végén.

A kisgyermekek műsort adtak a rendezvényen Fotó: óvodaA bázisovik és bázisiskolák olyan intézmények, amelyek a humanitárius értékek és tevékenységek terjesztését célozzák a pedagógusok, szülők, családok, valamint a kisgyermekek körében. Pethő Anita igazgatóhelyettestől megtudtuk, hogy évek óta tart a gyümölcsöző együttműködés a segélyszervezet és az intézményegység között. A Vöröskereszt tárgyi és tudásbeli támogatást nyújt a gyermekeknek, szüleiknek és az óvodának. Pethő Anita elmondta, az egyik karácsony előtt 300 liter tejet kaptak, valamint kifestőket, mesekönyveket. A Vöröskeresztbe belépő szülők, gyermekek, nyugdíjasok által befizetett tagdíj 60 százalékát az óvodára fordítják az aktuális igényeknek megfelelően.

A segélyszervezet munkatársa előadást tart többek között a családon belüli erőszakról, valamint az elsősegélynyújtásról. Az óvodai rendezvényeiken is legtöbbször részt vesznek. Több mint 10 év után avattak ismét bázisovit Veszprém vármegyében. 

Tisler Anna

További cikkek

Óvodakerti szakemberek tanácskoztak Ajkán
Óvodakerti szakemberek tanácskoztak Ajkán
Az Iskolakertekért Alapítvány kétnapos továbbképzésének adott otthont az Ajka Városi Óvoda április 26-27-én. A képzésen az Országos iskolakert-fejlesztési programban nyertes 25 óvoda képviselője vett részt az ország minden részéről.
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótány maradványait találták meg egy borostyánkőben Ajka környékén, magyar és szlovák kutatók együtt határozták meg az ízeltlábú zárványt.
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.