HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 1.
//
Fülöp névnap

Németországban lett második Gaál Zsóka

2024. április 5. 8:56
Veol.hu
Különleges versenyen szerepelt kiválóan Gaál Zsóka, az ajkai sakkozó Németországban ért el második helyezést.

Gaál Zsóka remek versenyt zárt Németországban Fotó: Facebook/Gaál ZsókaA kiválóság a Karlsruhe városában megrendezett RENKE Chess Openen vett részt. Az A csoportban 54 ország közel ezer játékosa küzdött, a játékosok öt nap kellett kilenc fordulót teljesítettek. Ez sokszor azt jelentette, hogy napi 9-10 órát ültek a sakktábla előtt. A kimerítő megmérettetés remekül sikerült Gaál Zsókának, aki elmondta: nagyon örült, hogy az utolsó napon két nyertes partival zárt, így összesen 6,5 pontot szerzett a versenyen. Öt siker és egy vereség mellett háromszor remizett, ami azt jelentette, hogy a nők között a második helyen végzett.

Az ajkai sakkozó gőzerővel készül a szeptemberi budapesti sakkolimpiára.

Horváth Gábor

További cikkek

Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.
Óvodakerti szakemberek tanácskoztak Ajkán
Óvodakerti szakemberek tanácskoztak Ajkán
Az Iskolakertekért Alapítvány kétnapos továbbképzésének adott otthont az Ajka Városi Óvoda április 26-27-én. A képzésen az Országos iskolakert-fejlesztési programban nyertes 25 óvoda képviselője vett részt az ország minden részéről.
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótány maradványait találták meg egy borostyánkőben Ajka környékén, magyar és szlovák kutatók együtt határozták meg az ízeltlábú zárványt.
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.