HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 30.
//
Katalin, Kitti névnap

Képviseljék a magyar érdeket

2024. április 6. 7:33
Veol.hu
A június 9-ei helyhatósági és európai parlamenti választásokról, annak tétjéről beszélt az ajkarendeki művelődési házban tartott lakossági fórumon Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

A miniszter a megjelentek figyelmébe ajánlotta Fülöp Zoltán polgármester jelöltet és a választókörzetet önkormányzati képviselő jelöltjét Fotó: Györkös József/NaplóA tárcavezető elmondta, hogy nehéz időket élünk Európa-szerte. A koronavírus-járvány meggyengítette a közösségeket, majd a 2022 óta tartó háború, az infláció, a migráció, a gazdasági válság tovább rontott a helyzeten. Most olyan képviselőkre van szükség, akik kijárják azt, hogy a helyben élők érdekeit szolgálják a döntések. Mindegy, hogy jobboldali vagy baloldali, az a fontos, hogy becsületes legyen, a közösségért akarjon dolgozni, ne a saját előnyeit tartsa szem előtt.

– Az uniós választások két súlyos kérdést vetnek fel, amire választ kell adnunk. Háború legyen, vagy béke? Az elmúlt két évben az orosz–ukrán háború nem a csillapodás irányába ment. Ennek az állapotnak a fennmaradása senkinek nem érdeke, főleg nem nekünk, magyaroknak, akik egyik oldalon sem állunk. Két vesztes világháború, több millió áldozat után szeretnénk békében élni – fogalmazott a miniszter. Hozzátette, olyan emberekre van szükség akik a békét képviselik, küzdenek azért, és meggyőzik a döntéshozókat, hogy le kell ülni tárgyalni a békéről. Az is alapvető, hogy akik az Európai Parlamentben lesznek, milyen érdekeket képviselnek? A magyar nemzetét, vagy valami mást? Ha mi nem képviseljük a saját nemzeti érdekeinket, rajtunk kívül senki más nem teszi meg. A miniszter a megjelentek figyelmébe ajánlotta Fülöp Zoltán polgármesterjelöltet és a választókörzet önkormányzati képviselőjelöltjét.

Fülöp Zoltán programjának ismertetésekor kiemelte, hogy a Csónakázó-tó környékén az egykori Nirnsee-kastély mintájára szeretne egy épületet, amelyben a zeneiskola és a házasságkötő terem kapna helyet. A Korányi utcában a 40 kilométeres sebességkorlátozó tábla mellett gyakoribb rendőri ellenőrzést tartana jónak, ugyanis nem minden közlekedő tartja be a szabályt. Ajkarendek szépen fejlődik, az óvodát lassan kinövik. A fórumon résztvevők kérdéseket, javaslatokat is megfogalmaztak. Egy nagymama azt javasolta, hogy a helyi német nemzetiségi iskola diákjai tehessenek nyelvvizsgát, és már annak birtokában kezdhessék meg a középiskolai tanulmányaikat.

Tisler Anna