HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 30.
//
Katalin, Kitti névnap

Miksa Európa élvonalában!

2024. április 9. 9:21
Veol.hu
Sajcz Miksa Kálmán 16 nemzet 20 versenyzője között ötödik helyen végzett a romániai Pitesti arénájában rendezett ju-jitsu Ifjúsági Európa Bajnokságon vasárnap.

A 14 éves Miksa felkészülés hetekkel korábban elkezdődött, hogy beleférjen a súlykategóriájába, végül 50 kilogrammal mérlegelt szombat délután. Vasárnap Miksa elsőként egy ukrán fiúval küzdött, aki két pont különbséggel győzött, majd később a döntőben ő szerezte meg az ezüstérmet. Éppen csak egy kicsi hiányzott, de ez nem szegte nagyon kedvét Miksának, aki vígaszágon folytatta, ahol lépésről lépésre verekedte magát előre.Sajcz Miksa Kálmán ötödik helyen végzett a romániai Pitesti arénájában rendezett ju-jutsu Ifjúsági Európa Bajnokságon Fotó: családi

Először egy szlovák, majd egy horvát fiút kopogtatott. Következő ellenfele ellen is már vezetett, amikor tiltott technika miatt leléptette a montenegrói fiút a bíró. A következő mérkőzést régi ismerőse, egy ukrán fiú ellen vívta, simán nyerte. A bronzmeccset a döntő előtt kipottyant francia jitsus ellen harcolta. Nehezen bírtak egymással a fiúk, végül a francia srác nyert, mindössze két ponttal.

Miksa megúszta nagyobb sérülés nélkül, ez is fontos, de sok volt a nehezítő körülmény, a szülők aonban mindent egybevetve büszkék fiúkra, aki első világversenyén, Európa legjobbjai között méltó módon képviselte hazánkat és Tapolcát. Az első Európa Bajnokságán az ötödik helyen végzett, amiért mindannyian hálásak a felkészítőknek, tanítóknak. Németh Lajosnak, Páhi Ádámnak, Molnár Gábornak és minden edzőpartnernek, sportbarátnak. Miksát a kiváló sportorvos, Cséri Tamás segíti, valamint a Tapolca Városi Sportegyesület, amely professzionális sport terapeutát biztosított Solymosi Antal személyében.

A Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetségtől Spalovszky Csaba támogatja és a rendkívül lelkes magyar szurkolócsapat a helyszínen sem hagyta magára a fiatal sportolót. A versenyen Miksa földije, Bágya Benjámin a 13. helyet szerezte meg. 

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek