HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 30.
//
Katalin, Kitti névnap

Megújul a nagymedence az ajkai strandon

2024. április 12. 6:25
Veol.hu
A városi strand a tervek szerint június 15-én nyitja meg kapuit, az előkészületek már folynak.

Az ajkai strand nagymedencéjét teljesen felújítják a nyitásra Fotó: Györkös JózsefAmint azt Johanidesz Sándor, a Kristályfürdő Kft. cégvezetője elmondta, a 17 éves ülőmedence burkolatát bontják éppen, a felújítás során azt teljesen kicserélik. A többi medence készen áll a nyitásra, még az úszómedencén van javítási munka. Korszerűbbek lesznek a lábmosók, és a tervek szerint a 180 napozóágy mellé vásárolnak még újakat. Parkosításra nincs szükség, viszont az úszómesteri csapat még nem állt össze, azt szervezik. Nyitáskor a tavalyi árakkal indul a strand. 

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Óvodakerti szakemberek tanácskoztak Ajkán
Óvodakerti szakemberek tanácskoztak Ajkán
Az Iskolakertekért Alapítvány kétnapos továbbképzésének adott otthont az Ajka Városi Óvoda április 26-27-én. A képzésen az Országos iskolakert-fejlesztési programban nyertes 25 óvoda képviselője vett részt az ország minden részéről.
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótány maradványait találták meg egy borostyánkőben Ajka környékén, magyar és szlovák kutatók együtt határozták meg az ízeltlábú zárványt.
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.