HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 17.
//
Paszkál névnap

Jól halad a halimbai iskola felújítása

2024. április 29. 22:22
Veol.hu
Az általános iskola felújítását nézte meg Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, akit Nagy Noémi igazgató és Kovácsné Véber Eszter polgármester vezetett körbe az épületben.

A beruházás januárban kezdődött, a kivitelezőnek 180 nap áll rendelkezésére a munkálatok elvégzésére. Az energetikai korszerűsítés a Top-Plusz pályázat, az étkező felújítása a Magyar falu program támogatásával valósul meg.   Fotó: Gyarmati LászlóA beruházás januárban kezdődött, a kivitelezőnek 180 nap áll rendelkezésére a munkálatok elvégzésére. Az energetikai korszerűsítés a Top-Plusz pályázat, az étkező felújítása a Magyar falu program támogatásával valósul meg. Fotó: Gyarmati LászlóNavracsics Tibor újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy egy korszerű iskola fontos népességmegtartó erő. Ha helyben igényes, modern körülmények fogadják a diákokat, a szülők nem viszik el őket más településre. Az, hogy az iskola korszerű, a falut is erősebbé teszi. A jól működő oktatás vonzóvá teszi a fiatalok számára a községet, ugyanis mindenki olyan helyen szeretne letelepedni, ahol helyben elérhetők a minőségi közszolgáltatások.

Kovácsné Véber Esztertől megtudtuk, hogy időarányosan jól halad a beruházás, a nagy épület külső hőszigetelése és az ablakcsere  megtörtént, már csak a színezés van hátra. Az akadálymentes bejárat elkészítése is jól halad. A projektben az iskola mindhárom épülete és a tető is hőszigetelést kap, valamint újabb napelemeket helyeznek fel. Az átadást a tanévnyitóra tervezik, ugyanis nemcsak az iskola, hanem az 1200 fős település életében is jelentős esemény a felújítás. A születésszámok jól alakulnak, az iskolások száma is emelkedett, így biztosított az intézmény hosszú távú működése.

Tisler Anna

További cikkek

Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Fontos Tapolcának a tanuszoda
Fontos Tapolcának a tanuszoda
A tapolcai tanuszoda megvalósulása Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje számára nagyon fontos kérdés.
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Badacsonytomajon "Tomaj lakomáját" a hétvégén, s ezzel együtt átadták a megújult, megszépült Fő utcát.
Gondot okoz a parkolás Tapolcán
Gondot okoz a parkolás Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint a parkolás egyre nagyobb gondot okoz Tapolcán.