HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 26.
//
Ervin névnap

Asztalitenisz csarnok és garázsok százai épülnek

2022. március 6. 16:14
ajkaiszo.hu
Rendkívüli ülést tartott március 2-án a képviselő-testület. Az ülésen 11 képviselő vett részt.

Asztalitenisz csarnok megépítése és a lőtér átépítése is szerepel a város sportéletének színvonalát tovább növelő beruházások között.  A cél a sportolási lehetőségek bővítése, valamint a versenyelőírásoknak való megfelelés is szükségessé tette azokat. A megvalósítás finanszírozására sem a Sportváros Nonprofit Kft., sem a tulajdonos önkormányzat nem tudja a forrást biztosítani, ezért 525 millió forint beruházási célú, valamint 125 millió forint ÁFA finanszírozási célú hitelfelvételről szavaztak a képviselők. Rieder András, a Fidesz frakcióvezetőjének kérdésére, hogy miként oldják meg az összeg visszafizetését, Schwartz Béla polgármester elmondta, hogy a 10 éves futamidejű kölcsönt olyan fejlesztésekre fordítják, amelyek fedezetet nyújtanak a törlesztésre. Az asztalitenisz csarnok építési költségeinek felét a Magyar Asztalitenisz Szövetség fedezi, az ÁFA-t pedig visszakapja a város, így azt az összeget is fordíthatják hiteltörlesztésre. A Sportváros saját bevételei is alapítása óta a 10 millió forintról több, mint 100 millióra nőttek. A képviselők 9 igen szavazattal 2 tartózkodás mellett elfogadták az előterjesztést.

Forrás: 24.huForrás: 24.hu

A településrendezési eszközök módosításáról szóló napirendi pontnál Puskás Károly Padragkút városrész képviselője kérte, hogy jelöljenek ki építési telkeket az ő területén is. A polgármester válaszában elmondta, örvendetesnek tartja, hogy az elmúlt időszakban vevőre talált sok  padragkúti telek is, fontosnak tartják, hogy azok igényeit is kielégítsék, akik ott kívánnak letelepedni.

Hornyák Attila főépítész hozzátette, igyekeznek feltárni azokat a lehetőségeket, amelyek biztosítják a fejlődést.

Egy másik napirendi pontnál Schwartz Béla bejelentette, hogy a megnövekedett gépjárműállomány közterületen való elhelyezése komoly gondot okoz, ezért nagyszabású garázsépítési programot terveznek, amelyben a kivitelező több száz garázst építene fel. A Kandó telepen 15 épülne. Helyszínnek kijelölték még a Kiskert utca, szennyvíztelep és sportterület közötti területet, a Kontex Kft-től keletre eső részt és a Gyár utca mellett kialakult zagykazettákon lévő garázstelepek közötti helyet is.

hirhid.hu

További cikkek