HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Bronzérmes Óriások

2024. május 16. 7:41
Veol.hu
Bronzéremmel zárta a szezont az Ajkai Óriások U12-es korosztályos csapata a jégkorong Magyar Kupában.

Az ajkaiak idén is a kupa négyes döntőjében bizonyíthattak Fotó: Ajkai ÓriásokAz ajkaiak idén is a kupa négyes döntőjében bizonyíthattak Fotó: Ajkai Óriások

 

Idén a döntőbe jutásért kvalifikációs tornán vettek részt az ajkaiak. A versenyt Székesfehérváron rendeztek, ahol az Ifj. Ocskay Gábor JA csapatát 3:0 arányban, a Debrecen együttesét 3:1-re legyőzték, így csoportelsőként jutottak be a négyes döntőbe. Az Óriások mellett a MAC Budapest, Vasas SC és a Debreceni Hoki Klub került a fináléba. Érdekesség, hogy az elmúlt három évben csak két csapat szerepelt mindhárom alkalommal a négyes döntőben, az Ajkai Óriások és a MAC Budapest csapata.

Az Óriások a Vasas SC csapatával játszottak az elődöntőben, ahol 3:0 arányú vereséget szenvedtek, a másik ágon a hazai MAC Budapest a Debrecen együttesét győzte le 8:1-re. Másnap a Debrecen elleni mérkőzést 2:1-re megnyerték az Ajkai Óriások.

A bronzérmes csapat tagjai: Kaufer Dávid, Sallai-Rudnai Tamás, Péter Dávid, Jánka Lóránt, Illés Ádám, Farkas Levente, Kósa Zalán, Csókási Gergő, Takács Nimród, Meizer Levente, Tatai Áron, Berger Levente, Zéhman Zsombor, Erdélyi Botond, Mehringer Donát, Illés Vivien, Bertalan Barna, Pozsgai Luca, Kaufman Lili, Simon Alex, Tóth-Bajusz Mátyás. Edzők: Faragó Gyula, Láday András, Kósa-Lipp Edina.

Tisler Anna

További cikkek

Nyárköszöntő kórustalálkozó
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola tanévzáró ünnepségét hétfőn tartották a Tamási Áron Művelődési Központban, a szép számmal megjelent szülők, hozzátartozók jelenlétében.
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
A Tapolca-diszeli Boldogasszony Jurta előtt két Buddha-szobrot avattak a napokban.
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) minden évben megszervezi legjelentősebb programját a Zöld Fesztivált. Az eddigi gyakorlat szerint egyik évben a tó déli, a másikban az északi-part egyik csoportja rendezi meg az eseményt.
Koncert a Padragkúti református templomban
Koncert a Padragkúti református templomban
Immár hagyománya van Padragkúton a templomi koncerteknek. Az elmúlt évben a katolikus templomban szerveztünk két sikeres koncertet. Mindkét alkalommal a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány alapítója, Farkas András operaénekes lépett fel a szülőfalujában. A helyi lakosok nagy szeretettel fogadták az elszármazott fiatalember dalait.