HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Éneklő Ifjúság három kórussal

2024. május 16. 7:46
Veol.hu
Három kórus részvétele mellett rendezték meg az Éneklő Ifjúság hangversenyt Tapolcán a Tamási Áron Művelődési Központban.

A Kicsinyek Kórusa Sellyei-Cseh Ágnes karnagy vezetésével arany minősítést szerzett Forrás: szervezőkA Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskolából a Kicsinyek Kórusa Sellyei-Cseh Ágnes, a Bárdos Lajos Gyermekkar Király Eszter, a Tapolcai Vegyeskar pedig Haga Kálmán vezetésével lépett a színpadra. Az első két kórus minősítést is kért, a tavaly ősszel megalakult Tapolcai Vegyeskar viszont csak bemutatkozott a szakértőkből álló zsűri előtt. Az elhangzott produkciókat Kerekesné Pytel Anna, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA Ifjúsági Bizottságának tagja, Petheő Balázsné, az Ajkai Pedagógus Női Kar karnagya, KÓTA-megbízott, valamint Nagyné Nyári Ágnes, a Veszprém Vármegyei Éneklő Ifjúság szervezője értékelte. Eszerint a Kicsinyek Kórusa arany minősítést szerzett, a Bárdos Lajos Gyermekkar aranydiploma minősítést és az Év Kórusa címet kapta.

A KÓTA minősítő rendszere jó lehetőség és fontos visszajelzés az együttesek számára a kórusélet elismert képviselőitől. Ezúttal a tapolcai Bárdos-iskola két kórusa és karnagya részesült szép elismerésben, amellyel egyben az intézmény névadója előtt is tisztelegtek, hiszen az Éneklő Ifjúság mozgalmat Bárdos Lajos zeneszerző alapította. Az Éneklő Ifjúság tapolcai hangversenyét Sellyei-Cseh Ágnes szervezte meg. 

Szijártó János

További cikkek

Nyárköszöntő kórustalálkozó
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola tanévzáró ünnepségét hétfőn tartották a Tamási Áron Művelődési Központban, a szép számmal megjelent szülők, hozzátartozók jelenlétében.
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
A Tapolca-diszeli Boldogasszony Jurta előtt két Buddha-szobrot avattak a napokban.
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) minden évben megszervezi legjelentősebb programját a Zöld Fesztivált. Az eddigi gyakorlat szerint egyik évben a tó déli, a másikban az északi-part egyik csoportja rendezi meg az eseményt.
Koncert a Padragkúti református templomban
Koncert a Padragkúti református templomban
Immár hagyománya van Padragkúton a templomi koncerteknek. Az elmúlt évben a katolikus templomban szerveztünk két sikeres koncertet. Mindkét alkalommal a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány alapítója, Farkas András operaénekes lépett fel a szülőfalujában. A helyi lakosok nagy szeretettel fogadták az elszármazott fiatalember dalait.