HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Notebookot kaptak az ajkai diákok

2024. május 19. 7:26
Veol.hu
Notebookot adott át Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója a Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium 5. és 6. osztályos diákjainak május 16-án.

Egyházi Andrea, Gyürüsi Petra és Horváthné Mikuláskó Mónika az átadáson Fotó: Tisler AnnaAz átadásra a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása elnevezésű program keretében került sor a Magyar Kormány és az Európai Unió támogatásával. Köszöntőjében Egyházi Andrea elmondta, hogy a program célja az esélyegyenlőség megteremtése, a digitális kompetenciák növelése. A kezdeményezés 2022-ben indult és a következő tanévben is folytatódik. A tanulók az eszközt hazavihetik, a szünidőkben is tudják használni, a tulajdonjog viszont az iskolánál marad. Az eszközzel a nemzeti köznevelési portál és a Kréta-rendszer is elérhető. Egyházi Andrea kérdésünkre elmondta, hogy ezúttal 15 eszközt osztanak ki a diákoknak, május végéig mindenki átveheti azt. A Vörösmarty-iskola 307 diákja jutott a programban eddig notebookhoz. Egyiküktől, a hatodikos Gyürüsi Petrától megtudtuk, hogy örül a notebooknak. Több informatikai eszközt használ rendszeresen, van okostelefonja, okosórája és tabletje. Az új eszközt elsősorban tanulásra használja majd, de a szabadidejében olvasásra vagy filmnézésre is. Horváthné Mikuláskó Mónika, az iskola igazgatója hozzátette, hogy jelenleg is adnak a diákoknak online feladatokat, amelyek elvégzéséhez is segítséget nyújt az eszköz. 

Tisler Anna

További cikkek

Nyárköszöntő kórustalálkozó
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.
Koncert a Padragkúti református templomban
Koncert a Padragkúti református templomban
Immár hagyománya van Padragkúton a templomi koncerteknek. Az elmúlt évben a katolikus templomban szerveztünk két sikeres koncertet. Mindkét alkalommal a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány alapítója, Farkas András operaénekes lépett fel a szülőfalujában. A helyi lakosok nagy szeretettel fogadták az elszármazott fiatalember dalait.
Megnyílt az ajkai közösségi csillagda az Asztrokertben
Megnyílt az ajkai közösségi csillagda az Asztrokertben
Nagy érdeklődés mellett adta át a Bakonyi Csillagászati Egyesület a Claudia Inter Stellas közösségi csillagdát június 15-én, szombaton Ajkán, a Csékút nevű városrészben lévő Asztrokertben.
A közösségi élmények jobbá teszik a világot
A közösségi élmények jobbá teszik a világot
Az ajkai Bábics Valéria azon kevesek közé tartozik, akik három évtizede terelik a közönség felé a kultúrát. A Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója már gyermekkorában felvette ezt az irányt.
Báloztak a nyugdíjasok Ajkán
Báloztak a nyugdíjasok Ajkán
Bálozni hívta a 23 éve működő Üveges Nyugdíjasklub az Ajkán működő nyugdíjasklubokat.