HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 24.
//
Iván névnap

Tócsi, somlói bor, vidámság Ajkán

2024. május 21. 7:00
Veol.hu
Tömegek élvezték a kulturális műsort, kóstolták a tócsit és kortyolták a somlói borokat a pünkösdi hétvégén az Agorán.

Sokan vettek részt a hétvégi programokon  Fotó: Gyarmati László/NaplóA XIX. Borvarázs – Somlói Bor- és Tócsifesztivál színpadán vasárnap és hétfőn ismét helyet kaptak az ajkai sportolók és művészeti csoportok is. Az Ajka Város Önkormányzata és a Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében zajló program vasárnap kora délután a helyi Hangadók zenekar műsorával kezdődött. Ekkor már annyian ültek a színpad előtt, hogy a padokon helyet is alig találtak a később érkezők. A Pallagi Attila vezette zenekar ma már nemcsak a városban, de országszerte is népszerű. Majd mindkét aerobik-sportegyesület és az Ajka-Padragkút Táncegyüttes is színpadra lépett. A parkban kézműves alkotó foglalkozás várta az érdeklődőket. 

A téren igazi fesztiválhangulatban telt a hétvége. Az árusok kínáltak fagyit, lángost, kürtőskalácsot, lehetett fogyasztani gyümölcsös limonádét, borkoktélt. A sztárvendég, a Lord együttes koncertjére még 100 kilométerről is érkeztek rajongók. A koncert előtt Schwartz Béla polgármester köszöntötte a fesztiválozókat. Hétfőn Hidasi Réka énekes kezdte a programot, majd a Dinamik rock and roll klub fellépése következett. A nap további részében a táncé és operetté volt a főszerep. 

v

További cikkek

Remek hangulatú zenés este Tapolcán
Remek hangulatú zenés este Tapolcán
Remek hangulatú zenés estére számított a közönség a Tapolcai Musical Színpad szombati gálaműsora kapcsán, s mint kiderült, senkinek nem kellett csalódnia. Az énekesek produkciói ezúttal is elnyerték a nagyérdemű figyelmét.
Apák napi élménysport
Apák napi élménysport
Apák napi élménysportprogramot tartott az ajkai Hétszínvirág óvoda az Ilona-malom kertjében, Fodor-Novák Gyöngyi óvodapedagógus ötlete alapján.
Vége a tanévnek, készülnek a bizonyítványok
Vége a tanévnek, készülnek a bizonyítványok
A gyerekek és szüleik már a nyári szünetben érezhetik magukat, bár a tanévzáró ünnepség és a bizonyítványok kiosztása még hátravan az iskolákban.
Visszatér a közönségkedvenc
Visszatér a közönségkedvenc
A labdarúgó NB II-ben szereplő FC Ajka csapata újabb két játékos érkezését jelentette be. A bakonyiak Major Gergőt szerezték meg, illetve a korábbi A védelem jobb oldalán bevethető Major Székesfehérváron és a Puskás Akadémiánál nevelkedett, majd ezt követően három évet az NB II-es Aqvital FC Csákvárnál szerepelt. A legutóbbi 2 szezonban a szintén NB II-es BFC Siófokot erősítette, ahol több, mint 50 alkalommal lépett pályára a másodosztályban – áll a bakonyiak közleményében. közönségkedvencet, Kovács Nikolaszt.
Exkluzív tárlaton mutatkozott be az ajkai tűzoltó
Exkluzív tárlaton mutatkozott be az ajkai tűzoltó
Veszprém vármegye tűzoltóinak hírnevét az ajkai hivatásos tűzoltó-parancsnokság tehetséges alkotója, Leopold László címzetes tűzoltó főtörzsőrmester öregbítette, steampunk stílusú vasművészeti alkotásaival.