HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Üveggrafikák tárlata a Tátikában

2024. május 22. 7:52
Veol.hu
Nagy érdeklődés kísérte Bor Pál festőművész Házak és helyek című kiállításának megnyitóját szombaton Badacsonyban.

Bor Pál festőművész tárlatának megnyitóján Bor András, az alkotó unokája mutatta be a Tátikában kiállított műveket Fotó: szervezőkA különleges tárlatnak a tavaly megújult Tátika adott helyet. A vendégeket a rendezők nevében Kulcsár-Székely Attila, Badacsonytomaj Kulturális Intézménye vezetője köszöntötte, majd Krisztin N. László badacsonytomaji polgármester nyitotta meg a kiállítást. A megnyitón Bor András, az alkotó unokája mutatta be a Tátikában kiállított műveket.

A kulturális esemény színfoltja volt, hogy a részt vevő látogatók között a szervezők kisorsoltak egy Bor Pál-üveggrafikát. A kiállítás május 31-ig tekinthető meg a Tátikában a nyitvatartási idő alatt. 

Szijártó János

További cikkek

Nyárköszöntő kórustalálkozó
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola tanévzáró ünnepségét hétfőn tartották a Tamási Áron Művelődési Központban, a szép számmal megjelent szülők, hozzátartozók jelenlétében.
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
A Tapolca-diszeli Boldogasszony Jurta előtt két Buddha-szobrot avattak a napokban.
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) minden évben megszervezi legjelentősebb programját a Zöld Fesztivált. Az eddigi gyakorlat szerint egyik évben a tó déli, a másikban az északi-part egyik csoportja rendezi meg az eseményt.
Koncert a Padragkúti református templomban
Koncert a Padragkúti református templomban
Immár hagyománya van Padragkúton a templomi koncerteknek. Az elmúlt évben a katolikus templomban szerveztünk két sikeres koncertet. Mindkét alkalommal a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány alapítója, Farkas András operaénekes lépett fel a szülőfalujában. A helyi lakosok nagy szeretettel fogadták az elszármazott fiatalember dalait.