HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. október 18.
//
Lukács névnap

Sümeg, a kutyabarát város

2024. május 25. 9:41
Veol.hu
Eb a vadász kutya nélkül – tartja a közmondás. És aki kutyával vadászott, vadászik, tudja, hogy ez mennyire igaz.

Forrás: pexels.comLegyen az apróvadazás, vaddisznóhajtás vagy utánkeresés, a kutyáknak nagy szerepük van, hiszen sokkal jobbak az érzékszerveik, mint nekünk, így hasznos segítséget jelentenek, mint ahogy az élet egyéb területein is szolgálnak bennünket.

Így fogalmazott Végh László polgármester, aki több lelkes sümegi kutyabaráttal – köztük Nagy Miklóssal – elindította a városban a Mancs programot. Mint mondta, a kedvtelési célú kutyatartás reneszánszát éli, és egész iparágak épülnek rá.

A program ötletgazdája és elindítója, a sümegi Nagy Miklós arról beszélt, hogy ha nyaralni mennek, két kutyával kelnek útra, ami nem kis előkészületet igényel, úgy a szállás, mint a programok szempontjából. – Tegyük Sümeget kutyabarát várossá, fogant meg bennem a gondolat, megcélozva ezzel az ebtartókat, ha már a turisztika fejlesztésében is gondolkodunk. Hirdessük azokat a szálláshelyeinket, üzleteinket, ahová négylábú kedvencek is bevihetőek. Ez lenne a Mancs program, amelyben az együttműködők vállalják, hogy nyitvatartási időben kutyaitatót helyeznek ki üzletük elé, illetve segítik az egyéb kapcsolódó tevékenységeket. Ezenfelül kutyás programokat szervezünk, szélesítve városunk programrepertoárját – tette hozzá Nagy Miklós.

Szijártó János

További cikkek

Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
A jövő januárban induló Versenyképes járások program célja a területi egyenlőtlenségek csökkentése. Erről is beszélt csütörtökön Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Takács Szabolcs, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főispánja a program kapcsán rendezett veszprémi tájékoztatón, ahová a vármegye polgármestereit várták.
Seuso-kincs a vasútbarátok szerint az ajtó
Seuso-kincs a vasútbarátok szerint az ajtó
A tapolcai vasútállomás várótermében található kiállítás igazi gyöngyszemmel bővült. A tapolcai Seuso-kincs is lehetne akár a 25 évvel ezelőtt balesetet szenvedett Nohab mozdony eredeti, ma is jó állapotban levő ajtaja.
A magyar Forrest Gump most harmonikamuzsikát küld
A magyar Forrest Gump most harmonikamuzsikát küld
Lókúti anziksz címmel tette közzé Sümegi Elemér a közösségi oldalán különleges harmonikajátékának érdekesen összeillesztett részleteit. Érdemes meghallgatni a reneszánsz sportember, a hegedűkészítő és -restauráló mester zenélését, az üdvözletét a Bakonyból.
Fantasztikus lelőhely – Római kori romot találtak a víz alatt Hegyesd határában
Fantasztikus lelőhely – Római kori romot találtak a víz alatt Hegyesd határában
Víz alatti római kori épület után kutattak a búvárrégészek szombaton Hegyesden. Remélik, megtalálják a forrást ennek a rejtett római kori romnak a felderítésére.
Megtelt a strand a Füge Feszt alatt
Megtelt a strand a Füge Feszt alatt
A badacsonytomaji nagy strandra ezen az októberi hétvégén is kitehették volna a megtelt táblát. Annyian érkeztek az első Füge Feszt programjaira, hogy szombaton késő délután a szervezők már nem adtak ki több jegyet.