HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 8.
//
Mária névnap

Gesztenyevirág Fesztivál Sümegen, színes programokkal

2024. május 28. 7:45
Veol.hu
Gazdag programkínálattal várta az érdeklődőket az immár nyolcadik alkalommal megrendezett Gesztenyevirág Fesztivál Sümegen.

Színházi előadás, kiállítások, néptáncjáték, koncertek, gyermeknapi buborékjátszótér és buborékkoncert, táncbemutatók, vetélkedő, kézműves kirakodóvásár szerepelt a fesztivál ajánlójában, amely sokakat mozdított ki otthonról ezen a hétvégén. A koncertek, gyermekprogramok, finom falatok, nívós borok és az ehhez járó jó hangulat sokak számára jelentett opciót a kötetlen szórakozáshoz. A Hooligans szombat esti koncertje sokak számára jelentett nagy élményt az idei Gesztenyevirág Fesztiválon Forrás: szervezők

Pénteken a Kisfaludy Emlékházban nyitották meg Rőti József fafaragó életműkiállítását, valamint a Sümeg 40 közösségi fotótárlatot a Szegedy Róza Nőikar közreműködése mellett. Ezen az estén mutatták be a Kettétört életek című zenés színművet a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban. Ezzel párhuzamosan a Palotakertben DWG-koncert, majd a Tornóczky all acces várta az érdeklődőket. Ugyanitt megnyílt a gasztro- és borutca, ahol a Balaton-felvidék legjobb borait kínálták a pincészetek.

Szombaton délután Sümeg Város Fúvószenekara adott térzenét, majd kihirdették a borvidéki borverseny eredményeit, és ekkor köszöntötték a negyvenéves sümegieket abból az alkalomból, hogy éppen ennyi ideje kapott városi rangot a település. A folytatásban a Sümeg Néptáncegyüttes, az Ajka-Padragkút Táncegyüttes szenior csoportja és az Iszka Banda néptáncjátéka, Fláre Beás-koncert, táncház és a Smash & Blues zenekar koncertje következett, majd a Hooligans fergeteges bulijával zárult a szombat. A vasárnap a gyermeknapi programok jegyében telt.

Szijártó János