HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 24.
//
Iván névnap

Mexikói tanulmányutat kaptak jutalomként az ajkai diákok

2024. június 1. 9:22
Veol.hu
Papp Kevin Brendon és Káplár Ádám András érdemelte ki tanulmányi és szakmai munkája alapján a kéthetes mexikói tanulmányutat. A szerszám- és készülékgyártó tanulók a Le Belier Formaöntöde Zrt. tanműhelyében napokban tartott tanévzáró ünnepségen vették át az erről szóló oklevelet. Ők a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium diákjai.

Káplár Ádám, Fábián Gábor, Papp Kevin, Szaniszló Edit és Szaniszló László szakoktató Fotó: Tisler Anna– Miután 2017-ben visszajöttem tíz év után Kínából, azt tapasztaltam, hogy egyszerűen nem lehet megfelelő létszámban és megfelelő tudással  rendelkező szakembert találni – fogalmazta meg köszöntőjében Fábián Gábor, a Le Belier regionális igazgatója. – Rájöttünk, hogy sürgősen tenni kell valamit, minőségi termelés nem létezhet jól képzett munkavállalók nélkül, így jött a tanműhely ötlete – tette hozzá. Fábián Gábor meggyőzte a cég felső vezetését, hogy szükség van a tanműhelyre, ami, mint azóta kiderült, sikertörténet lett. Képeznek nappali tagozatos diákokat és felnőtteket is. Fontos, hogy legyenek a térségben jól képzett szakemberek, mert ha nincsenek, a befektetők számára nem leszünk vonzóak, hangzott el.

A szakmajegyzék szerinti első végzős gépi és CNC-forgácsoló, valamint szerszám- és készülékgyártó osztály tanévzáróján kiadott bizonyítványok többsége jeles és jó volt, közepes elvétve akadt. Szaniszló Edit, az iskola igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy a diákok jól érezték magukat mind az iskolában, mind a tanműhelyben, mi sem jelzi jobban, mint az, hogy szeptembertől tízen újabb szakmát tanulni térnek vissza, és még többen szeretnének érettségi vizsgát tenni. 

Tisler Anna

További cikkek

Apák napi élménysport
Apák napi élménysport
Apák napi élménysportprogramot tartott az ajkai Hétszínvirág óvoda az Ilona-malom kertjében, Fodor-Novák Gyöngyi óvodapedagógus ötlete alapján.
Vége a tanévnek, készülnek a bizonyítványok
Vége a tanévnek, készülnek a bizonyítványok
A gyerekek és szüleik már a nyári szünetben érezhetik magukat, bár a tanévzáró ünnepség és a bizonyítványok kiosztása még hátravan az iskolákban.
Visszatér a közönségkedvenc
Visszatér a közönségkedvenc
A labdarúgó NB II-ben szereplő FC Ajka csapata újabb két játékos érkezését jelentette be. A bakonyiak Major Gergőt szerezték meg, illetve a korábbi A védelem jobb oldalán bevethető Major Székesfehérváron és a Puskás Akadémiánál nevelkedett, majd ezt követően három évet az NB II-es Aqvital FC Csákvárnál szerepelt. A legutóbbi 2 szezonban a szintén NB II-es BFC Siófokot erősítette, ahol több, mint 50 alkalommal lépett pályára a másodosztályban – áll a bakonyiak közleményében. közönségkedvencet, Kovács Nikolaszt.
Exkluzív tárlaton mutatkozott be az ajkai tűzoltó
Exkluzív tárlaton mutatkozott be az ajkai tűzoltó
Veszprém vármegye tűzoltóinak hírnevét az ajkai hivatásos tűzoltó-parancsnokság tehetséges alkotója, Leopold László címzetes tűzoltó főtörzsőrmester öregbítette, steampunk stílusú vasművészeti alkotásaival.
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.