HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Mexikói tanulmányutat kaptak jutalomként az ajkai diákok

2024. június 1. 9:22
Veol.hu
Papp Kevin Brendon és Káplár Ádám András érdemelte ki tanulmányi és szakmai munkája alapján a kéthetes mexikói tanulmányutat. A szerszám- és készülékgyártó tanulók a Le Belier Formaöntöde Zrt. tanműhelyében napokban tartott tanévzáró ünnepségen vették át az erről szóló oklevelet. Ők a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium diákjai.

Káplár Ádám, Fábián Gábor, Papp Kevin, Szaniszló Edit és Szaniszló László szakoktató Fotó: Tisler Anna– Miután 2017-ben visszajöttem tíz év után Kínából, azt tapasztaltam, hogy egyszerűen nem lehet megfelelő létszámban és megfelelő tudással  rendelkező szakembert találni – fogalmazta meg köszöntőjében Fábián Gábor, a Le Belier regionális igazgatója. – Rájöttünk, hogy sürgősen tenni kell valamit, minőségi termelés nem létezhet jól képzett munkavállalók nélkül, így jött a tanműhely ötlete – tette hozzá. Fábián Gábor meggyőzte a cég felső vezetését, hogy szükség van a tanműhelyre, ami, mint azóta kiderült, sikertörténet lett. Képeznek nappali tagozatos diákokat és felnőtteket is. Fontos, hogy legyenek a térségben jól képzett szakemberek, mert ha nincsenek, a befektetők számára nem leszünk vonzóak, hangzott el.

A szakmajegyzék szerinti első végzős gépi és CNC-forgácsoló, valamint szerszám- és készülékgyártó osztály tanévzáróján kiadott bizonyítványok többsége jeles és jó volt, közepes elvétve akadt. Szaniszló Edit, az iskola igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy a diákok jól érezték magukat mind az iskolában, mind a tanműhelyben, mi sem jelzi jobban, mint az, hogy szeptembertől tízen újabb szakmát tanulni térnek vissza, és még többen szeretnének érettségi vizsgát tenni. 

Tisler Anna

További cikkek

Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Egyre népszerűbb az Ajkai Veteránautó- és Veteránmotor-találkozó, amely idén öreg traktorokkal bővült. A július 13-án a sportpályán tartott rendezvényre a nagy meleg ellenére soha nem látott számú érdeklődő látogatott ki.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.
Nyáron is gondozzák az óvodakertet Ajkán
Nyáron is gondozzák az óvodakertet Ajkán
A Padragkút városrészben működő Szivárvány Óvodában örvendetesen növekszik a gyermekek száma. A következő évet két csoportban és csoportonként 22-23 gyermekkel kezdik.
Nagyüzem az ajkai strandon
Nagyüzem az ajkai strandon
Az ajkai Kristályfürdőben a nyári kánikulai napokon 1400–1600 vendég is fürdik, hétvégente mindig többen vannak, mint hétköznap.