HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. október 22.
//
Előd névnap

Mexikói tanulmányutat kaptak jutalomként az ajkai diákok

2024. június 1. 9:22
Veol.hu
Papp Kevin Brendon és Káplár Ádám András érdemelte ki tanulmányi és szakmai munkája alapján a kéthetes mexikói tanulmányutat. A szerszám- és készülékgyártó tanulók a Le Belier Formaöntöde Zrt. tanműhelyében napokban tartott tanévzáró ünnepségen vették át az erről szóló oklevelet. Ők a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium diákjai.

Káplár Ádám, Fábián Gábor, Papp Kevin, Szaniszló Edit és Szaniszló László szakoktató Fotó: Tisler Anna– Miután 2017-ben visszajöttem tíz év után Kínából, azt tapasztaltam, hogy egyszerűen nem lehet megfelelő létszámban és megfelelő tudással  rendelkező szakembert találni – fogalmazta meg köszöntőjében Fábián Gábor, a Le Belier regionális igazgatója. – Rájöttünk, hogy sürgősen tenni kell valamit, minőségi termelés nem létezhet jól képzett munkavállalók nélkül, így jött a tanműhely ötlete – tette hozzá. Fábián Gábor meggyőzte a cég felső vezetését, hogy szükség van a tanműhelyre, ami, mint azóta kiderült, sikertörténet lett. Képeznek nappali tagozatos diákokat és felnőtteket is. Fontos, hogy legyenek a térségben jól képzett szakemberek, mert ha nincsenek, a befektetők számára nem leszünk vonzóak, hangzott el.

A szakmajegyzék szerinti első végzős gépi és CNC-forgácsoló, valamint szerszám- és készülékgyártó osztály tanévzáróján kiadott bizonyítványok többsége jeles és jó volt, közepes elvétve akadt. Szaniszló Edit, az iskola igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy a diákok jól érezték magukat mind az iskolában, mind a tanműhelyben, mi sem jelzi jobban, mint az, hogy szeptembertől tízen újabb szakmát tanulni térnek vissza, és még többen szeretnének érettségi vizsgát tenni. 

Tisler Anna