HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 24.
//
Iván névnap

Békét szeretnének Európában, Magyarországon és Tapolcán is

A háború és béke kérdése, illetve Tapolca fejlődési pályára állítása szerepelt több más mellett a tapolcai Polgári Szalon csütörtöki összejövetelén, amelyen Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Petri Bernadett, a Fidesz–KDNP 2024-es EP-képviselőjelöltje és Lasztovicza Máté, a Fidesz–KDNP tapolcai polgármesterjelöltje vett részt.

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Petri Bernadett, a Fidesz–KDNP 2024-es EP-képviselőjelöltje és Lasztovicza Máté, a Fidesz–KDNP tapolcai polgármester-jelöltje vett részt a tapolcai Polgári Szalon csütörtöki összejövetelén  Fotó: Szijártó János/ NaplóA Tamási Áron Művelődési Központban Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter köszöntötte a résztvevőket, ezúttal a rendezvény házigazdájaként.

Mint mondta, a helyhatósági és az európai parlamenti választás látszólag két nagyon különböző választás, mégis összeköti őket a lakóhelyünkért és szeretteinkért érzett aggodalom, hiszen mindannyian biztonságos Európát s abban biztonságos közösségeket, városokat, falvakat szeretnénk. 

– Ehhez rátermett vezetők kellenek Brüsszelben és itt, Tapolcán is. Ezért június 9-én ne a kockázatos megoldásokat, a hangzatos szavakat válasszuk, hanem a tetteket, amelyek számunkra a biztonságot megteremtik. Azokat az embereket, akik érdekeinket a szívükön viselik és érvényesíteni tudják azokat, s ezért képesek harcolni is. Vonatkozik ez az európai parlamentre, ahol a Fidesz–KDNP jelöltjei jelentenek garanciát a nemzeti érdekek képviseletére, és vonatkozik ez Lasztovicza Mátéra is, aki képviselőjelölt-társaival együtt garancia arra, hogy itt, Tapolcán is a helyiek érdekeit figyelembe véve, de európai perspektívában gondolkodva az elkövetkező öt évben a várost növekedési pályára állítsa. Arra kérem a választópolgárokat, hogy június 9-én menjenek el szavazni, éljenek jogukkal, és azokra a képviselőjelöltekre szavazzanak, akik helytállnak értünk! – hangsúlyozta a miniszter.

– Az Európai Unió sokféle gonddal küzd – határvédelem, migráció, gazdasági lassulás, a versenyképesség csökkenése –, de mindennél fontosabb probléma a háború és béke kérdése – mondta Varga Mihály. A pénzügyminiszter úgy vélte, hogy ezekkel mielőbb szembe kell nézni, de háború esetén értelmetlen róluk beszélni. 

– Csak a béke esetén van esélyünk a pozitív irányú változásra. Sajnos kimondhatjuk, hogy az Európai Unió vezetőinek többsége nem békepárti. Az elmúlt hónapok sajtónyilatkozataiból jól látható, hogy francia, német és más vezetők szinte már a háborúban érzik magukat. Azonban van esély júniusban arra, hogy az európai népek véleményt nyilvánítsanak. Természetesen a helyi választások is fontosak, hiszen a Covid által megtört gazdasági lendület ismételt felemelésére a kormány elképzelései, tervei adottak, s ehhez olyan partnereket keresünk, akik értik mindezt. Ezért kérem arra a tapocaiakat, hogy Lasztovicza Mátét és jelölttársait támogassák, mert itt ők a jelentik a garanciát a fejlődésre – mondta.

Petri Bernadett úgy fogalmazott, válaszúton áll Európa, hiszen a háború és béke kérdésében kell állást foglalni. – A fejlődés, a versenyképesség nem összeegyeztethető a háborúval. Ugyanazokat az elveket kell figyelembe venni helyi és európai szinten – tette hozzá.

– Békét szeretnénk Európában, Magyarországon és Tapolcán – mondta Lasztovicza Máté, a Fidesz–KDNP tapolcai polgármesterjelöltje. Azon szeretnénk dolgozni a jövőben, hogy Tapolca egy békés, nyugodt, élhető város legyen. Fejlesztési ötletekkel, terveinkkel szeretnénk ennek a csodálatos természeti környezetben lévő és jó adottságokkal rendelkező városnak megadni azt, amit megérdemel – emelte ki. 

Szijártó János

További cikkek

Remek hangulatú zenés este Tapolcán
Remek hangulatú zenés este Tapolcán
Remek hangulatú zenés estére számított a közönség a Tapolcai Musical Színpad szombati gálaműsora kapcsán, s mint kiderült, senkinek nem kellett csalódnia. Az énekesek produkciói ezúttal is elnyerték a nagyérdemű figyelmét.
Vége a tanévnek, készülnek a bizonyítványok
Vége a tanévnek, készülnek a bizonyítványok
A gyerekek és szüleik már a nyári szünetben érezhetik magukat, bár a tanévzáró ünnepség és a bizonyítványok kiosztása még hátravan az iskolákban.
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola tanévzáró ünnepségét hétfőn tartották a Tamási Áron Művelődési Központban, a szép számmal megjelent szülők, hozzátartozók jelenlétében.
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
A Tapolca-diszeli Boldogasszony Jurta előtt két Buddha-szobrot avattak a napokban.
Új választást, vagy újraszámolást kérnek
Új választást, vagy újraszámolást kérnek
A Kúriához fordul Kovács Mihály, az Élhetőbb városért Egyesület polgármesterjelöltje a június 9-i sümegi választás kapcsán, ahol Végh László (Fidesz–KDNP) mindössze 11 szavazattal kapott több voksot. Kovács Mihályék visszaélésekre hivatkozva az eredmény megsemmisítését és új választást, vagy a szavazatok újbóli számolását kérik.