HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 24.
//
György névnap

Ajka lefocizta Győrt

2022. március 6. 16:15
ajkaiszo.hu
A Merkantil Bank Liga 25. fordulójában Kis Károly csapata a négyszeres magyar bajnok ETO FC Győrhöz látogatott. A mérkőzést az FC Ajka várhatta jobb előjelekkel, ugyanis a győriek négy bajnoki meccs óta nem arattak sikert, és idén még csak két pontot szereztek. A vendégek a 24. fordulóban hazai pályán a Pécset gyűrték le.

Jól indították a mérkőzést Hefflerék, már a 8. percben résen kellett lennie a győri védelemnek egy okos beadás után. Két perccel később Priskin fejelte a játékszert a kapu jobb alsó sarkába, a zászló már magasban volt, így les miatt járt a kirúgás. A 20. percben Fadgyast tréfálta meg Szarka, a hálóőr későn rúgta ki a labdát, a támadóról pedig majdnem bepattant a kapuba. A 22. percben egy baloldali szöglet után Szarka gurította vissza a labdát a születésnapos Vogyicskának, aki lövőhelyzetben nem rontott, és felvarrta a játékszert a jobb felső sarokba, 0-1.

A 38. percben egy ajkai szabadrúgás következtében kézzel ért a labdához az egyik győri játékos, de a találkozó sípmestere nem ítélt büntetőt. Az első játékrész utolsó komolyabb momentuma ismét a győri térfélen játszódott le. Gaál tűzte kapura a labdát, de Fadgyas hárítani tudott. A mérkőzés első félidejét ajkai dominancia jellemezte. A második 45 percben se vettek vissza az iramból Hefflerék.

Forrás: fcajka.huForrás: fcajka.hu

A 74. percben Lehoczky járt közel a gólhoz, azonban a labda nem sokkal a kapu mellé ment. Egy perccel később Gaál veszélyeztetett szabadrúgásból, Fadgyas azonban kiszedte a jobb alsóból a próbálkozást. A 82. percben Múcska követett el csúnya szabálytalanságot az ajkai csapatkapitánnyal szemben, és megkapta ezzel a második sárgalapját is, így a kiállítás sorsára jutott. Az utolsó percekben is az Ajka játszott jól, és a 86. percben Szarkának ha nem is, de a 92.-ben Csizmadiának végképp sikerült eldönteni a három pont sorsát. Csizmadia a saját térfeléről indulva kapott remek labdát, majd a kapuig vezetve azt magabiztosan rúgta el a hálóőr mellett 0-2. Az Ajka végig gyors és pontos focit játszott, így megérdemelten vihették el a három pontot Győrből. 

ETO FC Győr – FC Ajka 0-2.

hirhid.hu

További cikkek

Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyásokba ültetnek az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegységébe járó kisgyermekek. Az óvoda összes telephelyén, így a Patakpartiban is évek óta nagy sikerrel folytatják az óvodakerti tevékenységet.
A nehézségek is tanítanak bennünket
A nehézségek is tanítanak bennünket
Az ajkarendeki költő, Németh Róbert töltötte meg zsúfolásig a Regenbogen Művelődési Ház színháztermét a magyar költészet napja alkalmából tartott esten.