HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

A tapolcai ózsinagóga története a második helyezést érdemelte ki

2024. június 4. 11:38
Veol.hu
A tapolcai diáklány, Pápai Zita a Város- és Faluvédők Országos Szövetsége pályázatán ezúttal is a dobogón végzett.

A Vetési Albert Gimnázium kilencedik KNYC osztályának tanulója írásbeli dolgozatával Kárpát-medencei második helyezett lett a nyolc-tizennyolc éves korosztály számára kiírt megmérettetésen. A tanuló a tapolcai ózsinagóga történetét dolgozta fel. A Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért című pályázatra Neszler Imre Attila, a Tapolcai Értékmegőrző Egyesület elnöke készítette fel a diáklányt.

Tóth B. Zsuzsa

 

További cikkek

Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Badacsony nem képzelhető el a bor nélkül, még akkor sem, ha a bor megelőzte Badacsony létét. Hiszen a rómaiak már akkor termesztettek itt szőlőt és készítettek bort, amikor a mi elődeink még nem jelentek meg.
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Egyre népszerűbb az Ajkai Veteránautó- és Veteránmotor-találkozó, amely idén öreg traktorokkal bővült. A július 13-án a sportpályán tartott rendezvényre a nagy meleg ellenére soha nem látott számú érdeklődő látogatott ki.
Református hittantábor baráti közösségben
Református hittantábor baráti közösségben
Tapolcán egy értékes, vidám, örömteljes hetet zártak a hittantábor résztvevői.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.