HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Rendhagyó kiállítás a Kisfaludyban

2024. június 10. 23:09
Veol.hu
Különleges kiállítást nyitottak meg a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban a napokban.

A tárlat azt mutatja be, hogy a ritka betegséggel élőknek és családjaiknak a mindennapi küzdelmeik mellett részük van örömteli, felhőtlen pillanatokban is.A kiállítás résztvevői megtapasztalhatták, hogy milyen érzés látás- vagy hallásnehezítettséggel, mozgáskorlátozottsággal élni Fotó: szervezők

A ritka betegek boldog pillanatait bemutató vándorkiállítás Balatonalmádiból, a Gondos Panni Szociális Központ és Rirosz (Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége) szervezésében került Sümegre. Az érintetteknek számos nehézséggel kell szembenézniük nap mint nap, de a kiállított fotók bizonyítják, hogy az ő gondokkal teli hétköznapjaik is rejtenek derűs pillanatokat. 

A kiállítás megnyitása után a fogyatékosságügyi tanácsadók által összeállított feladatokkal az érdeklődők megtapasztalhatták, hogy milyen érzés lehet látás- vagy hallásnehezítettséggel, mozgáskorlátozottsággal élni. A tárlat Oszkai Réka igazgató tájékoztatása szerint június végéig várja a látogatókat a  Kisfaludy Sándor Művelődési Központban.

Szijártó János

További cikkek

Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Badacsony nem képzelhető el a bor nélkül, még akkor sem, ha a bor megelőzte Badacsony létét. Hiszen a rómaiak már akkor termesztettek itt szőlőt és készítettek bort, amikor a mi elődeink még nem jelentek meg.
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Egyre népszerűbb az Ajkai Veteránautó- és Veteránmotor-találkozó, amely idén öreg traktorokkal bővült. A július 13-án a sportpályán tartott rendezvényre a nagy meleg ellenére soha nem látott számú érdeklődő látogatott ki.
Református hittantábor baráti közösségben
Református hittantábor baráti közösségben
Tapolcán egy értékes, vidám, örömteljes hetet zártak a hittantábor résztvevői.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.