HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 24.
//
Iván névnap

Rendhagyó kiállítás a Kisfaludyban

2024. június 10. 23:09
Veol.hu
Különleges kiállítást nyitottak meg a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban a napokban.

A tárlat azt mutatja be, hogy a ritka betegséggel élőknek és családjaiknak a mindennapi küzdelmeik mellett részük van örömteli, felhőtlen pillanatokban is.A kiállítás résztvevői megtapasztalhatták, hogy milyen érzés látás- vagy hallásnehezítettséggel, mozgáskorlátozottsággal élni Fotó: szervezők

A ritka betegek boldog pillanatait bemutató vándorkiállítás Balatonalmádiból, a Gondos Panni Szociális Központ és Rirosz (Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége) szervezésében került Sümegre. Az érintetteknek számos nehézséggel kell szembenézniük nap mint nap, de a kiállított fotók bizonyítják, hogy az ő gondokkal teli hétköznapjaik is rejtenek derűs pillanatokat. 

A kiállítás megnyitása után a fogyatékosságügyi tanácsadók által összeállított feladatokkal az érdeklődők megtapasztalhatták, hogy milyen érzés lehet látás- vagy hallásnehezítettséggel, mozgáskorlátozottsággal élni. A tárlat Oszkai Réka igazgató tájékoztatása szerint június végéig várja a látogatókat a  Kisfaludy Sándor Művelődési Központban.

Szijártó János