HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. október 22.
//
Előd névnap

Két első hely az Országos Csecsemőgondozási Versenyen

2024. június 10. 23:16
Veol.hu
Két tapolcai csapat is kiemelkedően szerepelt a napokban Pécsen rendezett Országos Csecsemőgondozási Versenyen.

A két győztes tapolcai csapat tagjai oklevéllel a kézben, a szervezőkkel együtt az Országos Csecsemőgondozási Verseny eredményhirdetésén Fotó: szervezőkErről Szabóné Takács Mária védőnő, a fiatalok felkészítője tájékoztatta lapunkat. Mint megtudtuk, a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt immár 28. alkalommal hirdette meg az Országos Csecsemőgondozási Versenyt. A felmenő rendszerű verseny célja a gyermekek és fiatalok – csecsemő- és kisdedgondozási – elméleti tudásának, gyakorlati ismereteinek fejlesztése, a résztvevők szülői szerepre való felkészítése.

A versenyt két kategóriában rendezték meg, s mindegyikben első helyezést ért el a Szabóné Takács Mária által felkészített csapat. Az általános iskolák között a Bárdos Lajos Általános Iskola és Batsányi Tagintézmény Batsányi Babák néven szereplő közös együttese is első helyezést ért el, ahogy a Batsányi János Gimnázium és Kollégium Tinimamik csapata is. 

Szijártó János

További cikkek

Szigliget megtalálta, hogy miben rejlik a versenyelőnye
Szigliget megtalálta, hogy miben rejlik a versenyelőnye
A helyi elképzeléseket szem előtt tartva teremtünk értékeket, ezáltal növekszik a települések versenyképessége – fogalmazott szombaton a 17. szigligeti süllőfesztiválon a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.
Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
A jövő januárban induló Versenyképes járások program célja a területi egyenlőtlenségek csökkentése. Erről is beszélt csütörtökön Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Takács Szabolcs, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főispánja a program kapcsán rendezett veszprémi tájékoztatón, ahová a vármegye polgármestereit várták.
Seuso-kincs a vasútbarátok szerint az ajtó
Seuso-kincs a vasútbarátok szerint az ajtó
A tapolcai vasútállomás várótermében található kiállítás igazi gyöngyszemmel bővült. A tapolcai Seuso-kincs is lehetne akár a 25 évvel ezelőtt balesetet szenvedett Nohab mozdony eredeti, ma is jó állapotban levő ajtaja.
Így lehet megelőzni az öngyilkossági kísérletet
Így lehet megelőzni az öngyilkossági kísérletet
A Tapolcán a közelmúltban történt gázrobbanás kapcsán Magvas Zoltán, az Testi-Lelki Egészségfejlesztési Központ mentálhigiénés szakértője nyilatkozott lapunknak. A tragédia ugyanis valószínűsíthetően öngyilkossági kísérlet volt.
A magyar Forrest Gump most harmonikamuzsikát küld
A magyar Forrest Gump most harmonikamuzsikát küld
Lókúti anziksz címmel tette közzé Sümegi Elemér a közösségi oldalán különleges harmonikajátékának érdekesen összeillesztett részleteit. Érdemes meghallgatni a reneszánsz sportember, a hegedűkészítő és -restauráló mester zenélését, az üdvözletét a Bakonyból.