HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Két első hely az Országos Csecsemőgondozási Versenyen

2024. június 10. 23:16
Veol.hu
Két tapolcai csapat is kiemelkedően szerepelt a napokban Pécsen rendezett Országos Csecsemőgondozási Versenyen.

A két győztes tapolcai csapat tagjai oklevéllel a kézben, a szervezőkkel együtt az Országos Csecsemőgondozási Verseny eredményhirdetésén Fotó: szervezőkErről Szabóné Takács Mária védőnő, a fiatalok felkészítője tájékoztatta lapunkat. Mint megtudtuk, a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt immár 28. alkalommal hirdette meg az Országos Csecsemőgondozási Versenyt. A felmenő rendszerű verseny célja a gyermekek és fiatalok – csecsemő- és kisdedgondozási – elméleti tudásának, gyakorlati ismereteinek fejlesztése, a résztvevők szülői szerepre való felkészítése.

A versenyt két kategóriában rendezték meg, s mindegyikben első helyezést ért el a Szabóné Takács Mária által felkészített csapat. Az általános iskolák között a Bárdos Lajos Általános Iskola és Batsányi Tagintézmény Batsányi Babák néven szereplő közös együttese is első helyezést ért el, ahogy a Batsányi János Gimnázium és Kollégium Tinimamik csapata is. 

Szijártó János

További cikkek

Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Badacsony nem képzelhető el a bor nélkül, még akkor sem, ha a bor megelőzte Badacsony létét. Hiszen a rómaiak már akkor termesztettek itt szőlőt és készítettek bort, amikor a mi elődeink még nem jelentek meg.
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Egyre népszerűbb az Ajkai Veteránautó- és Veteránmotor-találkozó, amely idén öreg traktorokkal bővült. A július 13-án a sportpályán tartott rendezvényre a nagy meleg ellenére soha nem látott számú érdeklődő látogatott ki.
Református hittantábor baráti közösségben
Református hittantábor baráti közösségben
Tapolcán egy értékes, vidám, örömteljes hetet zártak a hittantábor résztvevői.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.