HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 24.
//
Iván névnap

Magas ágyás és mezítlábas ösvény épült a tapolcai Hársfa oviban

2024. június 15. 8:10
Veol.hu
A STADA gyógyszergyártó cég önkéntesei a közelmúltban a Tapolcai Kertvárosi Óvoda Hársfa Tagintézményébe látogattak el, ahol magas ágyásokat és mezítlábas ösvényt is építettek.

A tapolcai Hársfa óvodában magaságyásokat alakítottak ki  Fotó: SzervezőkA cég Palánta programja keretében játékosan tanulhattak a gyermekek a szezonális zöldségekről, gyümölcsökről, és most már ők maguk gondozhatják az óvodában a kiskertet, majd természetesen le is arathatják munkájuk gyümölcsét.

A program a Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal és a Civil Impact Kft.-vel együttműködve arra tanít óvodás gyermekeket, hogy felismerjék és értékeljék a szezonális hazai zöldségeket, gyümölcsöket, megtudják, hogy milyen messziről érkeznek az egzotikus gyümölcsök, és akár azt is, hogy ennek milyen a hatása a környezetre. A tapolcai Hársfa óvoda udvarán környezettudatos és egészségfejlesztő célú tematikus játszótéri játékok mellett az önkéntesek magas ágyásokat és mezítlábas ösvényt is építettek. 

A program kapcsán Villányi Orsolya menedzser elmondta, hogy minél korábban érdemes elkezdeni a tudatos egészségnevelést. 

– Nagyon örülünk annak, hogy a tapolcai óvodában is szívesen fogadtak bennünket, és hogy a gyermekek lelkesen, aktívan vettek részt az interaktív foglalkozásokon – tette hozzá.

Vargáné Csóri Márta, a tagintézmény vezetője szerint a gyermekek azóta is lelkesen figyelik, mennyit fejlődött, nőtt az elültetett palánta, gondozzák, öntözik, várják a termést. 

– Hosszú távon segítik a munkánkat az új eszközök. Igyekszünk a gyermekeknek minél több formában megmutatni, hogy mi mindent tehetnek környezetünk védelméért. A magas ágyásokba ültetett növények gondozása fejleszti figyelmüket, felelős gondolkodásukat, és érzékenyebbé teszi őket a környezetvédelem, fenntarthatóság iránt – mondta Vargáné Csóri Márta.

A tagintézmény vezetője a mezítlábas ösvény kapcsán kiemelte, így, hogy itt a szép nyári idő, különösen jó, hogy mezítláb sétálhatnak a kisgyermekek a különböző természetes felületeken, hiszen ez fejlesztő hatással van a helyes testtartásra, járásra, és fejleszti érzékelésüket is.

Tóth B. Zsuzsa