HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Magas ágyás és mezítlábas ösvény épült a tapolcai Hársfa oviban

2024. június 15. 8:10
Veol.hu
A STADA gyógyszergyártó cég önkéntesei a közelmúltban a Tapolcai Kertvárosi Óvoda Hársfa Tagintézményébe látogattak el, ahol magas ágyásokat és mezítlábas ösvényt is építettek.

A tapolcai Hársfa óvodában magaságyásokat alakítottak ki  Fotó: SzervezőkA cég Palánta programja keretében játékosan tanulhattak a gyermekek a szezonális zöldségekről, gyümölcsökről, és most már ők maguk gondozhatják az óvodában a kiskertet, majd természetesen le is arathatják munkájuk gyümölcsét.

A program a Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal és a Civil Impact Kft.-vel együttműködve arra tanít óvodás gyermekeket, hogy felismerjék és értékeljék a szezonális hazai zöldségeket, gyümölcsöket, megtudják, hogy milyen messziről érkeznek az egzotikus gyümölcsök, és akár azt is, hogy ennek milyen a hatása a környezetre. A tapolcai Hársfa óvoda udvarán környezettudatos és egészségfejlesztő célú tematikus játszótéri játékok mellett az önkéntesek magas ágyásokat és mezítlábas ösvényt is építettek. 

A program kapcsán Villányi Orsolya menedzser elmondta, hogy minél korábban érdemes elkezdeni a tudatos egészségnevelést. 

– Nagyon örülünk annak, hogy a tapolcai óvodában is szívesen fogadtak bennünket, és hogy a gyermekek lelkesen, aktívan vettek részt az interaktív foglalkozásokon – tette hozzá.

Vargáné Csóri Márta, a tagintézmény vezetője szerint a gyermekek azóta is lelkesen figyelik, mennyit fejlődött, nőtt az elültetett palánta, gondozzák, öntözik, várják a termést. 

– Hosszú távon segítik a munkánkat az új eszközök. Igyekszünk a gyermekeknek minél több formában megmutatni, hogy mi mindent tehetnek környezetünk védelméért. A magas ágyásokba ültetett növények gondozása fejleszti figyelmüket, felelős gondolkodásukat, és érzékenyebbé teszi őket a környezetvédelem, fenntarthatóság iránt – mondta Vargáné Csóri Márta.

A tagintézmény vezetője a mezítlábas ösvény kapcsán kiemelte, így, hogy itt a szép nyári idő, különösen jó, hogy mezítláb sétálhatnak a kisgyermekek a különböző természetes felületeken, hiszen ez fejlesztő hatással van a helyes testtartásra, járásra, és fejleszti érzékelésüket is.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Református hittantábor baráti közösségben
Református hittantábor baráti közösségben
Tapolcán egy értékes, vidám, örömteljes hetet zártak a hittantábor résztvevői.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Az észak-olaszországi Este városa és Tapolca vezetése évtizedek óta jó kapcsolatot ápol. A két település 2001-ben írta alá a testvérvárosi szerződést.
Nyáron is várja a kicsiket a könyvtár
Nyáron is várja a kicsiket a könyvtár
A tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum gyermekkönyvtára a nyári szünetben sem hagyja magára a kicsiket.