HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán

2024. június 19. 8:32
Veol.hu
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola tanévzáró ünnepségét hétfőn tartották a Tamási Áron Művelődési Központban, a szép számmal megjelent szülők, hozzátartozók jelenlétében.

A megjelenteket Péni Béla igazgató köszöntötte. Beszédében elhangzott, hogy a zeneiskola a 2023–24-es tanévet 352 beiratkozott növendékkel kezdte meg, és az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan négy tanszakon folyt az oktatás. A növendékek közül négyen két tanszakra is jártak.Fúvósok mutatták meg tudásukat a Járdányi Pál Zeneiskola tanévzáró ünnepségén hétfőn a Tamási Áron Művelődési Központban Fotó: Szijártó János/Napló

– Amikor lezárunk egy időszakot, számot vetünk, s ha feltesszük a kérdést, milyen volt az elmúlt tanév, úgy gondolom, elégedettek lehetünk. Alapvető céljainkat teljesítettük, eredményes tanévet zártunk. Az iskola két alapfeladatának, az oktatásnak és a nevelésnek megfelelő összhangban kell lennie. Nekünk az a dolgunk, hogy a ránk bízott tanulóknak különböző változatos módszerekkel átadjuk az adott tananyagot, nevelést pedig minden pillanatban, minden tettünkkel végzünk. A személyiség formálása az általunk fontosnak tartott értékek, a szociális érzékenység, a tisztelet egymás és önmagunk iránt, a kultúrára, a szépre és jóra való fogékonyság olyan érték, amelynek átadása ugyanolyan fontos, mint a tananyag oktatása. Ezt az összhangot, úgy érzem, sikerült megtalálnunk az idei tanévben is – hangsúlyozta beszédében Péni Béla.

Az igazgató szólt a személyi változásokról is. Mint mondta, Éder Tamás (oboa, furulya) pályakezdő tanár érkezett augusztusban, a nyugdíjba vonuló Román Iván helyett pedig Veres Lóránt (hegedű, brácsa) kezdte meg munkáját a Járdányi Pál Zeneiskola húszfős tantestületében. Ami a most lezárt tanévet illeti, számos szép eredmény értek el különböző regionális és országos versenyen a zeneiskola tanulói, ami az intézmény tanárai által végzett áldozatos munkát is tükrözi.

Szijártó János

További cikkek

Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Badacsony nem képzelhető el a bor nélkül, még akkor sem, ha a bor megelőzte Badacsony létét. Hiszen a rómaiak már akkor termesztettek itt szőlőt és készítettek bort, amikor a mi elődeink még nem jelentek meg.
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Egyre népszerűbb az Ajkai Veteránautó- és Veteránmotor-találkozó, amely idén öreg traktorokkal bővült. A július 13-án a sportpályán tartott rendezvényre a nagy meleg ellenére soha nem látott számú érdeklődő látogatott ki.
Református hittantábor baráti közösségben
Református hittantábor baráti közösségben
Tapolcán egy értékes, vidám, örömteljes hetet zártak a hittantábor résztvevői.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.