HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Nyárköszöntő kórustalálkozó

2024. június 20. 7:15
Veol.hu
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.

A Dallamról dallamra kórustalálkozó kórusai zárásként együtt énekeltek   Fotó: Györkös JózsefA nyárköszöntő kórushangversenyre az ajkai Pedagógus Női Kar meghívta a Jubilate Női Kart és a balatonfüredi Bem Emlékkórust is. Mindhárom együttest Vörös Jánosné kísérte zongorán. Az esten többnyire a közönség szórakoztatását helyezték előtérbe a fellépők, így könnyedebb, ismertebb dallamok csendültek fel. Modern feldolgozásokkal, köztük népdalokkal érkeztek a kórusok, hogy jókedvre derítsenek mindenkit Ezt sikerült is elérniük, a másfél órás esten többször vastapsot kaptak a kórusok, amelyek tagjai búcsúzóul együtt énekeltek.

A kórusok Cserháti Csilla, Petheő Balázsné, Hartinger Nándorné és Bíró Bernadett vezényletével szereztek emlékezetes perceket a jelenlevőknek.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Badacsony nem képzelhető el a bor nélkül, még akkor sem, ha a bor megelőzte Badacsony létét. Hiszen a rómaiak már akkor termesztettek itt szőlőt és készítettek bort, amikor a mi elődeink még nem jelentek meg.
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Egyre népszerűbb az Ajkai Veteránautó- és Veteránmotor-találkozó, amely idén öreg traktorokkal bővült. A július 13-án a sportpályán tartott rendezvényre a nagy meleg ellenére soha nem látott számú érdeklődő látogatott ki.
Református hittantábor baráti közösségben
Református hittantábor baráti közösségben
Tapolcán egy értékes, vidám, örömteljes hetet zártak a hittantábor résztvevői.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.