HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 30.
//
Pál névnap

Zenei élmények és városnézés

2024. június 28. 7:18
Veol.hu
Közös programon vettek részt az Ajkai Pedagógus Női Kar és a Jubilate Nőikar tagjai és ismerőseik június 23-án.

Fotó: Hartinger NándornéA Szent Iván-éj elnevezésű rendezvényre a fertőrákosi Barlangszínházban került sor. A látványos, fergeteges műsorban voltak hangversenyek ismertetővel, balettelőadás, fényzsonglőrök. A koncerteket a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar (Sopron), a Prelude Vegyeskar (Budapest) és a Kórus Spontánusz (Sopron) adta. A zenekar az osztrák zeneszerző, Bruckner előtt tisztelgett műsorával. A kórusok a klasszikus zene sok évszázadát ölelték fel és szólaltatták meg kitűnően. A táncos produkciók a zene könnyedebb irányába mozdultak el, és szemet gyönyörködtető volt a koreográfia. A program borkóstolóval kezdődött és tűzugrással fejeződött be.

Ha már ilyen messze utaztunk a zenei élményekért, beiktattunk egy kis kirándulást is. Megtekintettük Nagycenken a kastélyt és tisztelegtünk Széchenyi emléke előtt a mauzóleumban. Előbbi teljes átalakuláson esett át. Szép-szép, de minden interaktív, és ez nem pótolja a személyes vezetést. Ezért is örültünk, amikor a mauzóleumban kaptunk egy kis tájékoztatást. Sopronban a szűkre szabott időt ki-ki testi feltöltődésre, kisvonatos városnézésre vagy sétára használta.

Ez az együtt töltött szép nap is elraktározódik az emlékek „könyvében”.

Hartinger Nándorné kórustag és karnagy

További cikkek

Hagyománnyá tenné a családi napot a vadásztársaság
Hagyománnyá tenné a családi napot a vadásztársaság
Ajkán a Fekete István Vadásztársaság családi napot rendezett vasárnap. A társaság tagjai a rendezvényre elhozták családjukat és közeli barátaikat.
Ha nyár, akkor veteránmotoros találkozó
Ha nyár, akkor veteránmotoros találkozó
A Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület a XXIV. Veteránmotoros találkozót rendezte a hétvégén.
Semmelweis Ignác példája
Semmelweis Ignác példája
A mai egészségügyi dolgozók számára is példa Semmelweis Ignác alázatossága, figyelmessége. Nagy hangsúlyt fektetett a fiatalok oktatására. Ma is fontos az innováció, a folyamatos megújulás, a tanulás. Erre a kórház dolgozói közül mindenki nyitott. A hivatás gyakorlásának tétje az ember, az emberélet, a gyógyítás – fogalmazta meg köszöntőjében a Magyar Imre Kórház Semmelweis-napi ünnepségén Királyné Gősi Erika főigazgató. A június 27-én tartott ünnepségen részt vett Polgárdy Imre, a Veszprém Vármegyei Közgyűlés elnöke, Dorner László, Ajka alpolgármestere.
Badacsony kéknyelű bora legyen hungarikum!
Badacsony kéknyelű bora legyen hungarikum!
Legyen a kéknyelű is hungarikum! címmel és szándékkal tartottak sajtótájékoztatót a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet, Badacsonyi Kutató Állomásán szerdán, miután a Hungarikum Bizottság a napokban elutasította a hungarikummá nyilvánításra vonatkozó beadványt.
Egy dérütött pasas
Egy dérütött pasas
A tapolcai Múzeumok éjszakáján több esemény is várta az érdeklődőket. A Wass Albert Könyvtár és Múzeum előadások sorát állította össze az estre.