HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. október 18.
//
Lukács névnap

Legyűrték a terepet

2024. július 9. 8:14
Veol.hu
A IV. Tapolca Rockwool Trail terepfutóversenyre rekordszámú, 171 nevezés érkezett a rekkenő hőség ellenére. Tavaly százan sem voltak az indulók.

Lubics Szilvia fiával indult a 22 kilométeres távon Fotó: szervezőkA Tapolcai Trappolók Egyesület szervezte, évről évre egyre népszerűbb eseményen a résztvevők közül 26-a túráztak, ők legfeljebb 22 kilométeres távot választhattak, míg a futók nyolc, 14, 23, 33, 45 kilométeres távok közül választhattak Tapolca és Balatonhenye között, gyönyörű útvonalakon, a tanúhegyek legyőzésével. A frissítő állomások egyikén maga a szőlősgazda, Szörényi Örs kínálta az italt a futóknak.

Az indulók között külföldi futók is voltak, és rajthoz állt családjával Lubics Szilvia ultrafutó is. Szilvia férje, Lubics György nyerte a 33 kilométeres távot a férfiak között. Szilvia a fiukkal, Olivérrel a 22 kilométeres távon indult. Vallotta, hogy számára a Tahoe 200, 330 kilométeres ultramaraton verseny után ez egy szuper választás volt. Futás közben beszélgettek, nevettek sokat, bár időnként szenvedtek a melegtől, fotózkodtak és büféztek a frissítő pontokon. Szilvi szerint tökéletes szombat délelőtti program volt, boldognak érezte magát, hogy a mozgás szeretetét átadhatta a gyerekeinek, és közös élményeket élhettek át együtt. Nem is beszélve arról, hogy mindig tanul tőlük, most például azt, hogy vannak dolgok, amiket nem kell túl komolyan venni.

Az eredmények: 45 kilométeren Hegyi-Sági Adrienn és Kádár-Csoboth Péter az első, 33 kilométeren Kormos Edina és Lubics György ért célba elsőként. A 22 kilométeres távot Vincze Zsófia és Balhási Ákos gyűrte le leghamarabb, 14 kilométeren Politzerné Czottner Ibolya és Iváncza Zsolt győzött. A nyolc kilométeres távot Simon-Varga Fanni és Gorza István teljesítette elsőként.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
A jövő januárban induló Versenyképes járások program célja a területi egyenlőtlenségek csökkentése. Erről is beszélt csütörtökön Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Takács Szabolcs, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főispánja a program kapcsán rendezett veszprémi tájékoztatón, ahová a vármegye polgármestereit várták.
Seuso-kincs a vasútbarátok szerint az ajtó
Seuso-kincs a vasútbarátok szerint az ajtó
A tapolcai vasútállomás várótermében található kiállítás igazi gyöngyszemmel bővült. A tapolcai Seuso-kincs is lehetne akár a 25 évvel ezelőtt balesetet szenvedett Nohab mozdony eredeti, ma is jó állapotban levő ajtaja.
Így lehet megelőzni az öngyilkossági kísérletet
Így lehet megelőzni az öngyilkossági kísérletet
A Tapolcán a közelmúltban történt gázrobbanás kapcsán Magvas Zoltán, az Testi-Lelki Egészségfejlesztési Központ mentálhigiénés szakértője nyilatkozott lapunknak. A tragédia ugyanis valószínűsíthetően öngyilkossági kísérlet volt.
Fantasztikus lelőhely – Római kori romot találtak a víz alatt Hegyesd határában
Fantasztikus lelőhely – Római kori romot találtak a víz alatt Hegyesd határában
Víz alatti római kori épület után kutattak a búvárrégészek szombaton Hegyesden. Remélik, megtalálják a forrást ennek a rejtett római kori romnak a felderítésére.
Rendkívüli évek állnak a város mögött
Rendkívüli évek állnak a város mögött
Tapolca polgármestere, az Egységben Tapolczáért Egyesület elnöke, Dobó Zoltán ciklusértékelő beszédében úgy fogalmazott, hogy eseményekben bővelkedett az elmúlt öt év. Rendkívüli események voltak ezek, amellett hozta ugyanazon megoldandó feladatokat, amit általában minden önkormányzati ciklus.