HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 24.
//
György névnap

A hajrában egyenlítettek a vendégek Ajkán

2022. március 9. 1:03
ajkaiszo.hu
A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában az FC Ajka csapata a Nyíregyházát fogadta az Ajka Városi Sportcentrumban. Jobb előjelekkel várhatta a találkozót Kis Károly kollektívája, ugyanis két meccses győzelmi szériával léphettek gyepre, míg Feczkó Tamás tanítványai a 25. fordulóban egy nagyobb arányú vereségbe szaladtak bele a Soroksár együttesétől.

Jobban kezdett az Ajka, már a 3. percben Vizler cselezte szépen tisztára magát a jobb oldalon, beadása után azonban tisztázni tudtak a nyírségiek. A 19. percben ismét Vizler kellemetlenkedett Fejér kapujánál, és megpróbálta elcsavarni a labdát a hosszúba, de a hálóőr számított rá. A 31. percben az ex-ajkai játékos, Zamostny próbálta célba venni Horváth kapuját, de lövése elsuhant a jobb kapufa mellett. A 35. illetve 36. percben Horváthnak kellett bravúrokat bemutatnia, előbb Novák fejesét, majd Vass Patrik tízméteres lövését hárította, a hazai szurkolótábor ezt követően vastapssal jutalmazta a kapust. A 44. percben a megiramodó Gaál Bálint Jánvárival ütközött 17 méterre a kaputól, a játékvezető egyértelműen felmutatta a védőnek a piros lapot. Így emberelőnybe került az Ajka. A szabadrúgást Gaál a sorfalba vágta, majd a kipattanóra Vogyicska ért oda, újbóli lövésébe azonban bele tudtak blokkolni a védők.

Forrás: gyorihirek.huForrás: gyorihirek.hu

A rövid szünet után újra útjára indult a labda. Kis Károly vezetőedző a 64. percben négyes cserére szánta el magát. A beérkezett játékosok pedig jó lendülettel szálltak be a meccsbe. A 70. percben Csizmadia kerülhetett volna helyzetbe, azonban Szokol az utolsó pillanatokban menteni tudott. Tíz perccel később azonban már nem volt ki mentsen. Présinger beadása után Csizmadia elé pattant a labda, aki négy méterről jobb lábbal a kapu jobb oldalába lőtt, Fejérnek esélye sem volt, 1-0. Már-már zsebben lehetett érezni a három pontot, de a Nyíregyháza a hosszabbítás utolsó percében emberhátrányban egyenlített. Novák vette mellre a labdát, majd továbbított Pócsiknak, aki a védők között kibújva passzolt a kapuba, 1-1. Az Ajka végig jobban, dominánsabban futballozott, a csapatra, illetve a hazai szurkolókra sem lehetett panasz.

FC Ajka – Nyíregyháza Spartacus FC 1-1.

További cikkek

Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyásokba ültetnek az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegységébe járó kisgyermekek. Az óvoda összes telephelyén, így a Patakpartiban is évek óta nagy sikerrel folytatják az óvodakerti tevékenységet.
A nehézségek is tanítanak bennünket
A nehézségek is tanítanak bennünket
Az ajkarendeki költő, Németh Róbert töltötte meg zsúfolásig a Regenbogen Művelődési Ház színháztermét a magyar költészet napja alkalmából tartott esten.