HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 19.
//
Vilhelmina névnap

A Badacsonyi borhét a bor igazi ünnepe

2024. augusztus 3. 7:46
Veol.hu
Úgy a látogatottság, mint a programok tekintetében kifejezetten sikeres rendezvénysorozatot tudhatunk magunk mögött. A Badacsonyi borhét tizenhét napon át remek programokkal és igazán nívós borokkal fogadta az érdeklődőket.

Így összegezte tapasztalatait Kulcsár-Székely Attila, a programot szervező, lebonyolító Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye vezetője lapunk érdeklődése nyomán.Folyamatosan élénk érdeklődés kísérte a Badacsonyi borhét programjait Fotó: Szijártó János / Napló

Mint mondta, a fesztiválnak alapvetően két fokmérője van, az egyik a részt vevő borászatok elégedettsége, a másik a közönség létszáma. – Úgy gondolom, mindkét szempontot vizsgálva büszkék lehetünk, hiszen az idei Badacsonyi borhét felülmúlta minden előzetes várakozásunkat. A kitelepült kilenc borászat tulajdonosai, munkatársai úgy nyilatkoztak, hogy a kereslet és az értékesítés alapján az egyik legjobb borhetet zárták. Ami pedig a közönséget illeti, a kihelyzett 52 asztalhoz tartozó padok sok esetben megteltek, nem beszélve az erre sétáló vagy éppen valamelyik pult előtt álló vendégekről. Több száz, akár félezer érdeklődő, s köztük sok borfogyasztó érkezett esténként, tulajdonképpen a foci-Eb vasárnapi döntőjének kivételével minden nap erős volt. A közönség szórakoztatását a tizenhét napon át összesen huszonkét színvonalas fellépő, zenekar biztosította úgy, hogy adott esetben a szolid borozgatásra vagy az önfeledt szórakozásra, bulizásra is lehetőségük nyíljon a vendégeknek. Úgy érzem, megtaláltuk ebben az arany középutat, és sikeres Badacsonyi borhétről számolhatok be. Ezért természetesen köszönet jár munkatársaimnak, de Krisztin N. Lászlónak polgármesternek is, aki mindvégig közreműködött a rendezvény lebonyolításában, az pedig nagyon nagy örömünkre szolgált, hogy a megnyitón Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter is részt vett – hangsúlyozta Kulcsár-Székely Attila.

A Badacsonyi borhéten hagyományosan kihirdették a badacsonyi borverseny eredményeit is, a látogatók pedig az áprilisi megmérettetés legjobb borait kóstolgathatták tizenhét napon át, mivel a rendezvényen csak olyan nedűk kerülhettek az asztalokra, amelyek legalább bronzérmes minősítést szereztek.

Szijártó János

További cikkek

Sokat hozott az Európa Kulturális Fővárosa
Sokat hozott az Európa Kulturális Fővárosa
A sümegi térség számára is óriási lehetőségeket hozott, hogy a Veszprém és a Bakony-Balaton régió 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet viselte.
Szüreti mulatság Lesencéktől a Balatonig
Szüreti mulatság Lesencéktől a Balatonig
Lesencetomaj, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Balatonederics és Nemesvita közös programjára, a hagyományos szüreti mulatságra vártak minden kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó érdeklődőt szombaton. Az esős, hideg idő ellenére sokan látogattak el a rendezvénynek otthont adó lesencetomaji művelődési házba, illetve annak udvarára.
Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Állami tulajdonú kastélyok, kúriák és udvarházak ingyenes tulajdonba adását teszi lehetővé a napokban életbe lépett új kastélytörvény. Az érintett ingatlanok egyikre a sümegi Püspöki Palota, így a barokk kisváros önkormányzata is megvizsgálja az átvétel lehetőségét.
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Kisfaludy, Jókai, Krúdy, József Attila, Weöres Sándor, hosszú fürdőruhás emberek, Anna-bál, szüret, szerelem, csábítás, romantika – ezek a képek villannak fel egy révfülöpi házban, egy nyár végi estén, s az is megeshet, hogy éppen ezen az estén íródik a Nagy Balatoni Regény is.
Vándorkiállítás Szabó Magda emlékére
Vándorkiállítás Szabó Magda emlékére
Szabó Magda költő, regény- és drámaíró vándorkiállítását nyitotta meg az olvasás nemzetközi napja alkalmából a Bogáncs Gyermekkönyvtárban Gombos Anikó könyvtáros és Szabó-Kovács Krisztina, a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium magyartanára.