HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 16.
//
Edit névnap

Tudásuk legjavát vitték a kondérok mellé

2024. augusztus 23. 8:18
Veol.hu
A Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét pörköltfőző versenyét idén immár 25. alkalommal szervezték meg. Ezúttal 22 csapat nevezett, többen rendszeres visszatérők, mások most indultak először a megmérettetésen, amelyen három kategória volt. A nevező csapatok sertés-, marha- és vadhús alapanyag közül választhattak.

Az Apró séfek csapata különdíjat kapott a versenyen  Forrás: Napló  Fotó: Tóth B. ZsuzsaAz Apró séfek csapata különdíjat kapott a versenyen Forrás: Napló Fotó: Tóth B. ZsuzsaA legjobb pörköltért járó vándorserleget a Tollas- és fallabdások vihették haza idén. Sertéspörkölt kategóriában első helyezést szereztek a Buszos srácok, akik az ételt csülökkel és krumplival, pincepörköltre hajazva készítették el. Sertéspörkölt kategóriában első helyezést szereztek a Buszos srácok Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Forrás:  NaplóSertéspörkölt kategóriában első helyezést szereztek a Buszos srácok Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Forrás: Napló

Második helyen végzett a német nemzetiségi önkormányzat csapata, akik bakonyi módon főzték a sertéspörköltet, de nem csíkokra, hanem kockára vágták a tizenkét kilónyi húst, amelyhez két kiló gombát adtak. A harmadik helyezést a Hivatali töltögetők szerezték meg.
Hortobágyi pásztorgulyással neveztek a Suli huligánok, akik mindannyian tanári kart képviseltek és első ízben indultak főzőversenyen. 
A MÁV csapata mindhárom kategóriában indult, egymással nem konkurálva. Az egyik csapat szürke marhából főzött pörköltet, a másik, a Bakter brothers szarvaspörkölttel nevezett, a harmadik sertéspörköltet készített. Vad kategóriában az első helyen a NaranCsapat végzett, második a Bakterek csoportja lett.
A verseny egyetlen gyermekcsapata, az Apró séfek 6 és 11 éves közötti gyerekek voltak, akik már otthon ügyeskednek a konyhában. Ezúttal sertéspörkölttel remekeltek és különdíjat érdemeltek ki, ahogy a Batsányi Táncegyüttes tagjai úgyszintén. 
A Borklub ezúttal körmös pacalpörköltet készített, Marhapörkölt kategóriában a Tapolcai Tollas- és Fallabda Egyesület mögött ők lettek a második helyezettek, a harmadik helyezést pedig a CsokRad csapat érdemelte ki. A Finn barátok sertéspörköltet főztek csülökkel, a németországi Stadthagen testvérvárosa küldöttségével erősítve a versenyen.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Szüreti mulatság Lesencéktől a Balatonig
Szüreti mulatság Lesencéktől a Balatonig
Lesencetomaj, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Balatonederics és Nemesvita közös programjára, a hagyományos szüreti mulatságra vártak minden kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó érdeklődőt szombaton. Az esős, hideg idő ellenére sokan látogattak el a rendezvénynek otthont adó lesencetomaji művelődési házba, illetve annak udvarára.
Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Állami tulajdonú kastélyok, kúriák és udvarházak ingyenes tulajdonba adását teszi lehetővé a napokban életbe lépett új kastélytörvény. Az érintett ingatlanok egyikre a sümegi Püspöki Palota, így a barokk kisváros önkormányzata is megvizsgálja az átvétel lehetőségét.
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Kisfaludy, Jókai, Krúdy, József Attila, Weöres Sándor, hosszú fürdőruhás emberek, Anna-bál, szüret, szerelem, csábítás, romantika – ezek a képek villannak fel egy révfülöpi házban, egy nyár végi estén, s az is megeshet, hogy éppen ezen az estén íródik a Nagy Balatoni Regény is.
Vándorkiállítás Szabó Magda emlékére
Vándorkiállítás Szabó Magda emlékére
Szabó Magda költő, regény- és drámaíró vándorkiállítását nyitotta meg az olvasás nemzetközi napja alkalmából a Bogáncs Gyermekkönyvtárban Gombos Anikó könyvtáros és Szabó-Kovács Krisztina, a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium magyartanára.
A pilóta szemével nézve rejtély, miért következett be a tapolcai siklóernyős tragédia
A pilóta szemével nézve rejtély, miért következett be a tapolcai siklóernyős tragédia
A szakértő is értetlenül áll a tapolcai halálos siklóernyős baleset előtt, Bognár István szerint előzetesen minden feltétel adott volt a problémamentes repüléshez. A tragédia körülményeit a rendőrség a légügyi hatósággal közösen vizsgálja.