HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 16.
//
Edit névnap

Civil piknik a palotakertben

2024. augusztus 25. 22:32
Veol.hu
Huszonnégy sümegi civil szervezet munkáját, céljait és közösségét ismerhették meg az érdeklődők szombaton. A közösségi kapcsolatok erősítését célzó első Civil piknik színes műsorkínálattal várt mindenkit a palotakertben.

Az első alkalommal megtartott Civil piknik előkészületei már napok óta zajlottak, a szervező Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, a Sümeg VSE, a Sümegi Tűzoltók és Sümeg Város Fúvószenekara közös közleményben hívták fel a lakosság figyelmét a maga nemében különleges eseményre, ami nem csak szórakoztat, hanem összekovácsolja a városi közösséget. A szervezők nevében Oszkai Réka, a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ igazgatója köszöntötte a résztvevőket a palotakertben, majd a Civil piknik támogatójaként a sümegi önkormányzat nevében Végh László polgármester szólalt meg Fotó: Szijártó János / Napló

A szervezők nevében Oszkai Réka, a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ igazgatója köszöntötte a résztvevőket a palotakertben, majd a rendezvényt támogató sümegi önkormányzat nevében Végh László polgármester szólalt meg. Úgy fogalmazott, nagyon jó érzés azt látni egyetlen helyszínen, egy időben azt, hogy milyen sok-sok tevékeny civil szervezet működik Sümegen a közösség szolgálatában.A Civil piknik a résztvevő helyi szervezetek bemutatkozásával kezdődött, majd a gyerekekre fókuszálva habpartival folytatódott Fotó: Szijártó János / Napló

A program a részt vevő civil szervezetek bemutatkozásával kezdődött, majd a gyerekekre fókuszálva habpartival, arcfestéssel, interaktív játékokkal és izgalmas bemutatókkal folytatódott. Volt még torna, tűzoltó-bemutató, színházi előadás, táncház, kutyás polgárőrök bemutatója, örömtánc, koncert, hastánc, éjszakai kertmozi és "summer night party". Az érdeklődők válogathattak a lehetőségek közül, aki akart, néptáncos ruhába vagy színházi jelmezbe bújt, részt vehetett szűrőprogramon, sportolhatott, videókat nézhetett, táncolhatott. A rendezvény jó alkalmat adott a polgárőrök, a rendőrök, a tűzoltók és a mentősök munkájának közelebbi megismerésére és természetesen finom ételekben, italokban sem szenvedtek hiányt a palotakert vendégei.

Szijártó János

További cikkek

Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Állami tulajdonú kastélyok, kúriák és udvarházak ingyenes tulajdonba adását teszi lehetővé a napokban életbe lépett új kastélytörvény. Az érintett ingatlanok egyikre a sümegi Püspöki Palota, így a barokk kisváros önkormányzata is megvizsgálja az átvétel lehetőségét.
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Kisfaludy, Jókai, Krúdy, József Attila, Weöres Sándor, hosszú fürdőruhás emberek, Anna-bál, szüret, szerelem, csábítás, romantika – ezek a képek villannak fel egy révfülöpi házban, egy nyár végi estén, s az is megeshet, hogy éppen ezen az estén íródik a Nagy Balatoni Regény is.
A pilóta szemével nézve rejtély, miért következett be a tapolcai siklóernyős tragédia
A pilóta szemével nézve rejtély, miért következett be a tapolcai siklóernyős tragédia
A szakértő is értetlenül áll a tapolcai halálos siklóernyős baleset előtt, Bognár István szerint előzetesen minden feltétel adott volt a problémamentes repüléshez. A tragédia körülményeit a rendőrség a légügyi hatósággal közösen vizsgálja.
Mozgalmas szeptemberre számíthatnak Sümegen
Mozgalmas szeptemberre számíthatnak Sümegen
A változatos augusztusi rendezvények után a szeptember is mozgalmas lesz Sümegen a kultúra területén. A Kisfaludy Sándor Művelődési Központ az ősszel is gondoskodik jó programokról.
Az ősi mesterség őrzőjét, a bányászt köszöntötték
Az ősi mesterség őrzőjét, a bányászt köszöntötték
74. alkalommal rendeztek bányásznapot Ajka-Padragkúton, ahol Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter is köszöntötte az ünnepelteket.