HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 16.
//
Edit névnap

Örömtáncot lejtettek a városban

2024. augusztus 26. 6:47
Veol.hu
Tapolcán vendégeskedett az Evenita Közösségépítő Egyesület több, az örömtáncban jeleskedő környékbeli csoportja összesen nyolcvan tagja pénteken délután. Zalaszentgróti, sümegi, ajkai, devecseri, balatongyöröki táncosok fogadták el tapolcai társaik meghívását.

Az örömtáncosok a Köztársaság téren is lejtettek egy táncot Fotó: Tóth B. Zsuzsa/NaplóA Tamási Áron Művelődési Központban Dobó Zoltán polgármester az emberi kapcsolatok ápolása fontosságát emelte ki köszöntő beszédében, és arra kérte a táncosokat, hogy barátaikat is hívják köreikbe.

Iván Anita szenior örömtáncoktató, az Evenita Közösségépítő Egyesület vezetője örömét fejezte ki, hogy hat vidéki településről érkeztek táncosok a programra, hogy együtt legyenek, ismerkedjenek egymással és a várossal. Köszönetet mondott a vendéglátó tapolcai csoportnak és Wéberné Évának, aki a szervezés élére állt. Azt kérte, hogy táncoljanak vidáman ma is. Wéberné Éva pedig a tapolcai táncosok nevében Anitának köszönte meg, hogy immár öt éve tanítja őket.  

A város nevezetességeit Mészáros Zsuzsa tapolcai táncos mutatta be a nyolcvan résztvevőnek, akik minden állomáson, például a Köztársaság téren, a városközpontban és a tóparton táncoltak a járókelők örömére is.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Szüreti mulatság Lesencéktől a Balatonig
Szüreti mulatság Lesencéktől a Balatonig
Lesencetomaj, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Balatonederics és Nemesvita közös programjára, a hagyományos szüreti mulatságra vártak minden kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó érdeklődőt szombaton. Az esős, hideg idő ellenére sokan látogattak el a rendezvénynek otthont adó lesencetomaji művelődési házba, illetve annak udvarára.
Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Állami tulajdonú kastélyok, kúriák és udvarházak ingyenes tulajdonba adását teszi lehetővé a napokban életbe lépett új kastélytörvény. Az érintett ingatlanok egyikre a sümegi Püspöki Palota, így a barokk kisváros önkormányzata is megvizsgálja az átvétel lehetőségét.
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Kisfaludy, Jókai, Krúdy, József Attila, Weöres Sándor, hosszú fürdőruhás emberek, Anna-bál, szüret, szerelem, csábítás, romantika – ezek a képek villannak fel egy révfülöpi házban, egy nyár végi estén, s az is megeshet, hogy éppen ezen az estén íródik a Nagy Balatoni Regény is.
Vándorkiállítás Szabó Magda emlékére
Vándorkiállítás Szabó Magda emlékére
Szabó Magda költő, regény- és drámaíró vándorkiállítását nyitotta meg az olvasás nemzetközi napja alkalmából a Bogáncs Gyermekkönyvtárban Gombos Anikó könyvtáros és Szabó-Kovács Krisztina, a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium magyartanára.
A pilóta szemével nézve rejtély, miért következett be a tapolcai siklóernyős tragédia
A pilóta szemével nézve rejtély, miért következett be a tapolcai siklóernyős tragédia
A szakértő is értetlenül áll a tapolcai halálos siklóernyős baleset előtt, Bognár István szerint előzetesen minden feltétel adott volt a problémamentes repüléshez. A tragédia körülményeit a rendőrség a légügyi hatósággal közösen vizsgálja.