HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 16.
//
Edit névnap

Folytatódik az iskolai notebook akció

2024. augusztus 30. 20:52
Veol.hu
A most kezdődő tanévben 5. és 9. évfolyamos diákok juthatnak regisztráció után új notebookokhoz. Eddig 1369 tanuló kapott eszközt az iskolai notebook akciónak köszönhetően, a következő év végére minden általános iskola felsős tanulója, illetve a gimnazisták is átvehetik a tanulást segítő gépet.

Erről Fenyvesi Zoltán a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója tájékoztatta lapunkat. Mint elmondta, továbbra is kiemelt projektként kezelik a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítását a tanulók és a pedagógusok számára. Ennek érdekébe a nyáron megtették az előkészületeket a szeptemberi folytatáshoz. Az új tanévben minden olyan 5. és 9. évfolyamos diák juthat 240-280 ezer forint értékű új notebookokhoz, aki regisztrált. 

− Eddig 1369 tanulónk kapott notebookot, a következő év végére pedig minden általános iskola 5. osztályos tanulótól a gimnazistáig – aki regisztrált – rendelkezik majd új notebookkal - hangsúlyozta a tankerületi igazgató, majd hozzátette, hogy az új tanévben folytatódik az iskolagyümölcs, iskolatej program intézményeikben.Eddig 1369 tanuló részesült az iskolai notebook akció előnyeiből. A képen Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója ad át az eszközöket Tapolcán Fotó: Szijártó János (archív)

Azt is megtudtuk, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával a Révfülöpi Általános Iskola tornaterme újul meg rövidesen mintegy 80 millió forint értékben. Az EFOP pályázat által a sümegi Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskolában az új tanévtől már teljes egészében rendelkezésre áll egy okostanterem, amely az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése részeként készült el. Egy tanterem teljes átalakítása történt meg, teljesen új bútorok, 3D nyomtató, lézervágó, légszűrő, digitális tábla és az ehhez tartozó eszközök, LED TV segítik az oktatást.
− Augusztus közepén lejárt a Határtalanul! pályázat beadási határideje. A programra a nyáron 12 iskolánk nevében adtunk be pályázatot 39,5 millió forint értékben. A 7. évfolyamos diákok utazhatnak határon túli magyarlakta területekre, Szlovákiába, Szlovéniába, Horvátországba és Romániába. Az elmúlt tanévben minden pályázatunk sikeres volt, ezúttal is bizakodva várjuk a pozitív elbírálást. Ami az Erzsébet táborokat illeti, azokba is szép számmal jelentkeznek iskoláink - mondta el lapunknak Fenyvesi Zoltán.

Szijártó János

További cikkek

Szüreti mulatság Lesencéktől a Balatonig
Szüreti mulatság Lesencéktől a Balatonig
Lesencetomaj, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Balatonederics és Nemesvita közös programjára, a hagyományos szüreti mulatságra vártak minden kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó érdeklődőt szombaton. Az esős, hideg idő ellenére sokan látogattak el a rendezvénynek otthont adó lesencetomaji művelődési házba, illetve annak udvarára.
Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Állami tulajdonú kastélyok, kúriák és udvarházak ingyenes tulajdonba adását teszi lehetővé a napokban életbe lépett új kastélytörvény. Az érintett ingatlanok egyikre a sümegi Püspöki Palota, így a barokk kisváros önkormányzata is megvizsgálja az átvétel lehetőségét.
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Kisfaludy, Jókai, Krúdy, József Attila, Weöres Sándor, hosszú fürdőruhás emberek, Anna-bál, szüret, szerelem, csábítás, romantika – ezek a képek villannak fel egy révfülöpi házban, egy nyár végi estén, s az is megeshet, hogy éppen ezen az estén íródik a Nagy Balatoni Regény is.
Vándorkiállítás Szabó Magda emlékére
Vándorkiállítás Szabó Magda emlékére
Szabó Magda költő, regény- és drámaíró vándorkiállítását nyitotta meg az olvasás nemzetközi napja alkalmából a Bogáncs Gyermekkönyvtárban Gombos Anikó könyvtáros és Szabó-Kovács Krisztina, a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium magyartanára.
A pilóta szemével nézve rejtély, miért következett be a tapolcai siklóernyős tragédia
A pilóta szemével nézve rejtély, miért következett be a tapolcai siklóernyős tragédia
A szakértő is értetlenül áll a tapolcai halálos siklóernyős baleset előtt, Bognár István szerint előzetesen minden feltétel adott volt a problémamentes repüléshez. A tragédia körülményeit a rendőrség a légügyi hatósággal közösen vizsgálja.