HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 16.
//
Edit névnap

Mozgalmas szeptemberre számíthatnak Sümegen

2024. szeptember 2. 7:21
Veol.hu
A változatos augusztusi rendezvények után a szeptember is mozgalmas lesz Sümegen a kultúra területén. A Kisfaludy Sándor Művelődési Központ az ősszel is gondoskodik jó programokról.

Erről Oszkai Réka intézményvezető tájékoztatta lapunkat. Mint elmondta, szeptember 11-én 18.30-tól Jakupcsek Gabriellával találkozhatnak az érdeklődők a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban. A napos B oldal – Van élet 40 után címmel meghirdetett előadásra és közönségtalálkozóra a jegyek már megvásárolhatók a jegypénztárban, illetve  az online felületen. Szeptember 18-án 17 órától a Népdalaink jelképrendszere című különleges előadásra invitálják a népdalok és népi kultúra szerelmeseit. A vendég Lanczendorfer Zsuzsanna egyetemi docens, etnográfus lesz. Ezzel az előadással szeretnék újra elindítani a Kisfaludy dalkört. A hagyományos sümegi szüretet szeptember 21-én rendezik meg, családi és hagyományőrző programokkal, koncertekkel, szüreti bállal egybekötve.A Kisfaludy Sándor Művelődési Központban egész évben változatos programok várják a közönséget. A képen egy korábbi sikeres néptáncgála szép pillanata Fotó: Szijártó János / Napló

Ezzel együtt indul a színházi évad Sümegen, és megkezdték a bérletek értékesítését. Mint megtudtuk, októberben, novemberben és decemberben is számíthat színházi előadásra a sümegi közönség. A Kisfaludy Sándor Művelődési Központban szeptember 15-ig vásárolhatják meg az érdeklődők a színházbérletet a Pesti Művész Színháztól három előadására, utána kezdődik a  jegyértékesítés. A közönség október 12-án láthatja Bernard Slade 1975-ben írt Jövőre veled, ugyanitt című vígjátékát, amelyért Tony-díjra jelölték, majd filmadaptációjáért az Oscar-jelölést is begyűjtötte. November 12-én mutatják be Sümegen a  Kisfaludy Sándor Művelődési Központban az Eszeveszett primadonnák című darabot, december 28-án pedig már előszilveszteri előadásként ajánlja a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ a Nevetni kell, ennyi az egész című kabaréestet.

Szijártó János

További cikkek

Szüreti mulatság Lesencéktől a Balatonig
Szüreti mulatság Lesencéktől a Balatonig
Lesencetomaj, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Balatonederics és Nemesvita közös programjára, a hagyományos szüreti mulatságra vártak minden kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó érdeklődőt szombaton. Az esős, hideg idő ellenére sokan látogattak el a rendezvénynek otthont adó lesencetomaji művelődési házba, illetve annak udvarára.
Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Állami tulajdonú kastélyok, kúriák és udvarházak ingyenes tulajdonba adását teszi lehetővé a napokban életbe lépett új kastélytörvény. Az érintett ingatlanok egyikre a sümegi Püspöki Palota, így a barokk kisváros önkormányzata is megvizsgálja az átvétel lehetőségét.
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Kisfaludy, Jókai, Krúdy, József Attila, Weöres Sándor, hosszú fürdőruhás emberek, Anna-bál, szüret, szerelem, csábítás, romantika – ezek a képek villannak fel egy révfülöpi házban, egy nyár végi estén, s az is megeshet, hogy éppen ezen az estén íródik a Nagy Balatoni Regény is.
Vándorkiállítás Szabó Magda emlékére
Vándorkiállítás Szabó Magda emlékére
Szabó Magda költő, regény- és drámaíró vándorkiállítását nyitotta meg az olvasás nemzetközi napja alkalmából a Bogáncs Gyermekkönyvtárban Gombos Anikó könyvtáros és Szabó-Kovács Krisztina, a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium magyartanára.
Gaál Zsóka vezeti a magyar női válogatottat
Gaál Zsóka vezeti a magyar női válogatottat
Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az ajkai Gaál Zsóka szerepel az első táblán a budapesti sakkolimpián induló női A csapatban.