HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 16.
//
Edit névnap

Európában első az olimpiára készülő ajkai fiatal

2024. szeptember 7. 6:50
Veol.hu
A világon a második, Európában az első helyen áll Gaál Zsóka sakkozó a 18 éven aluli lányok ranglistáján.

A 17 éves ajkai kiválóság hamarosan a budapesti sakkolimpián képviseli Magyarországot. Gaál Zsóka a hölgyek A csapatában szerepel majd. Az idei sakkolimpiát szeptember 10. és 23. között rendezik.

A korosztályos világ-, és Európa-bajnok Gaál Zsóka 2023-ban felnőtt női magyar bajnoki címet szerzett. A 2022-es, 44. Sakkolimpián, illetve a 2023-as csapat Európa-bajnokságon a női válogatott legjobb pontszerzője volt.

Budapest második alkalommal ad otthont a nagyszabású rendezvénynek, az előző nem most volt, 1926-ban gyűltek össze hazánk fővárosában a résztvevők. Az eseményen izgalmas és színvonalas küzdelem várható, a sportág legnagyobbjainak mérkőzéseit követhetjük figyelemmel.

- A 2024-es FIDE Sakkolimpia Budapesten nemcsak egy izgalmas, globális sakkversenyt ígér (és a legnagyobbat a kezdetek óta), hanem számos változatos kísérő eseményt is, amelyek a résztvevőket és a nézőket egyaránt bevonják a programokba. Ezek az események – konferenciáktól és kiállításoktól kezdve a művészeti előadásokig – a sakk kulturális és társadalmi hatását emelik ki – írta honlapján a Magyar Sakkszövetség.

Horváth Gábor

További cikkek

Szüreti mulatság Lesencéktől a Balatonig
Szüreti mulatság Lesencéktől a Balatonig
Lesencetomaj, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Balatonederics és Nemesvita közös programjára, a hagyományos szüreti mulatságra vártak minden kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó érdeklődőt szombaton. Az esős, hideg idő ellenére sokan látogattak el a rendezvénynek otthont adó lesencetomaji művelődési házba, illetve annak udvarára.
Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Állami tulajdonú kastélyok, kúriák és udvarházak ingyenes tulajdonba adását teszi lehetővé a napokban életbe lépett új kastélytörvény. Az érintett ingatlanok egyikre a sümegi Püspöki Palota, így a barokk kisváros önkormányzata is megvizsgálja az átvétel lehetőségét.
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Kisfaludy, Jókai, Krúdy, József Attila, Weöres Sándor, hosszú fürdőruhás emberek, Anna-bál, szüret, szerelem, csábítás, romantika – ezek a képek villannak fel egy révfülöpi házban, egy nyár végi estén, s az is megeshet, hogy éppen ezen az estén íródik a Nagy Balatoni Regény is.
Vándorkiállítás Szabó Magda emlékére
Vándorkiállítás Szabó Magda emlékére
Szabó Magda költő, regény- és drámaíró vándorkiállítását nyitotta meg az olvasás nemzetközi napja alkalmából a Bogáncs Gyermekkönyvtárban Gombos Anikó könyvtáros és Szabó-Kovács Krisztina, a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium magyartanára.
Gaál Zsóka vezeti a magyar női válogatottat
Gaál Zsóka vezeti a magyar női válogatottat
Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az ajkai Gaál Zsóka szerepel az első táblán a budapesti sakkolimpián induló női A csapatban.